sourze.se

A Small World - "Vi är viktigast & intressantast"

Jag kan acceptera att inflytelserika människor behöver ett nätverk, men att ställa sig över det mänskliga värdet, accepterar jag inte!

SVT Dokumentär i söndags, skildrar Erik Wachtmeisters skapande av den exklusiva sajten: "A Small World". Det här med nätverk, är ju inne nu, och har införlivats på alla nivåer, i samhället. Det är inte bara de högsta topparna i näringslivet som sysslar med det!

Jag tror att jag fått klart för mig idén, bara genom att varit inkopplad på Trygghetsrådet där för övrigt Johan Stael von Holstein varit en flitig föreläsare. Trygghetsrådet är ett företag kopplat till arbetsgivare, som hjälper uppsagda och arbetslösa att hitta arbete. Jag förstår att idén kommer från näringslivet och att inflytelserika har nått framgång genom sina nätverk.

Men jag köper INTE, att "A Small World" skulle vara ett ställe med "världens mest intressanta människor", som Louise Wachtmeister påstår, i SVT:s dokumentär. Dessutom utbyter de "världens mest intressanta information" säger hon. En sajt där det främst avhandlas var man kan köpa de bästa diamanterna på Rivieran eller var man kan hyra de tjusigaste bungalowen. Tjena!! Ge er. Hur kan ni utnämna er som världens mest intressanta människor? Snacka om noll människokännedom.

Dessutom består väl sajten antagligen av världens mest energislösande människor, som inte har något annat i skallen än kommers. Världens Viktigaste miljöbovar?

Vill man känna sig viktig, vassego. Men kom inte och sätt er över att materiella tillgångar och ett frossande av jordens resurser, skulle vara viktigare än mänskliga värden.

Jag tycker att en sån här sajt, borde vara fruktsam, för högt tillsatta i näringslivet, men det som det pratas mest om i dokumentären, är hur de Viktiga människorna, i "A Small World" utbyter information om var de kan köpa de exklusivaste skorna i Paris och var de kan hitta en barnflicka.

Och att skryta med att Paris Hilton står högst på listan, gör ju inte direkt att man imponeras. Men hur det än är, sätt er inte över resten av individerna i samhället. Att säga "Vi är intressantast! Vi är viktigast!" lyser inte bara med ett stort människoförakt utan även en förvriden syn på de mänskliga värdet.


Om författaren

Författare:
Karin Holmberg

Om artikeln

Publicerad: 07 maj 2007 22:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: