sourze.se

Du och jag bidrar till vapenhandeln

Människan är oförbätterlig, så det ser dystert ut! Därför är det ganska konstigt att de som demonstrerar mot soldaterna istället borde ta sig en funderare på över deras egna liv ser ut?

Är det inte ironiskt? Narkomaner, oavsett om de är klädda i märkeskläder och hänger på Stureplan eller om de råkar vara beronde brevbärare, bidrar de alla till den illegala vapenhandeln. Vi som inte missbrukar droger, men köper ett lock öl på systemet, eller bara arbetar och betalar skatt, vi bidrar till den legala vapenhandeln.

I TV4 Fakta visades under en knapp timma, en dokumentär vid namn, "Öga mot öga med talibanerna". Det var en engelsk journalist som filmade en engelsk och afghanistansk trupp som samarbetade i kampen om en stad i södra utkanten av Afghanistan, mot talibanerna. Det var en underlig känsla att se och lyssna till skotten som ven förbi de hjälmförsedda soldaterna. Att det inte var en redigerad actionfilm var inte svårt att förstå. Jag satt framför TV:n och motvilligt beundrade jag alla soldater, som trots sin svåra situation klarade av att hjälpa och stötta varandra i den absolut svårare stunden, när en soldat avled av sina skador. Mitt ute i buschen, mitt i natten och det enda soldaterna satt och väntade på, var att höra skottlossning!

Samtidigt gnisslade jag tänder över alla skrivbordsproducerande makthavare, såsom Bush, Blair, med flera. De konstruerar krig på kartor och ritar ut käcka streck som föreställer gränser. Men det är garanterat något helt annorlunda att stå med ett maskingevär mellan händerna och känna hur armarna vibrerar i takt med att kulorna lämnar magasinet, för att försvara den utritade gränsen på kartan.

Talibanerna söker skydd i Pakistan och där lämpar de av sina vallmoskördar. I gengäld får de vapen, eller pengar för att köpa vapen. Är detta förfarandet med regeringens goda minne eller inte? Antagligen hade det funnits betydande mindre mängder illegala vapen om människor avstod från narkotika, illegala spel och att köpa olaglig sex. Är det någon som tror att det kommer bli bättre? Kommer det bli mindre folk som knarkar? Köper olaglig sex? Spelar på illegala spel?

Människan är oförbätterlig, så det ser dystert ut! Därför är det ganska konstigt att de som demonstrerar mot soldaterna istället borde ta sig en funderare på över deras egna liv ser ut? Vad kan de göra för att förbättra världen? Inte tror jag den blir bättre av att unga de är oftast unga kastar sten på krigsfartyg, välter bilar, sprutar målarfärg på dörrar osv. De borde istället göra en insats med andra ungdomar som prövar på all sorts skit i drogformer. Stötta sina jämnåriga, inte mobba dem! Lära sig samtala med varandra istället för att ta fram knivar och påkar. Det tror jag skulle förbättra mångas liv!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2007 13:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: