sourze.se

Se upp för texttjuven

Det som hamnar i internetvärlden skvalpar för evigt likt Aniara runt utan att någon har kontroll över resan.
Textstöld och förtal är svårt att kontrollera - men det går.

Av en händelse hittade jag en text som jag skrivit till en skyddad hemsida i ett sammanhang jag inte ville medverka. Hela texten inklusive mitt namn var publicerat. Signaturen Trofast hade helt enkelt kopierat rakt över och lagt in den i ett forum där jag inte valt att vara med.
Därtill förekom diverse förtal och brott mot PUL. Ett ilsket mail till hemsidans ägare renderade att det lades ut på forumet med kommentarer om att jag är gnällig, publicitetslysten etc. Och hör och häpna aggressiv och arg.
Det må vara att i skrivande stund känslor tar överhanden, men att knycka texter gör mig mycket upprörd och arg.
En kommentar till mitt mail var att mitt material inte skyddades enligt upphovsrättslagen. Det är dags att bloggare, forumdebattörer m.fl. lär sig att allt material som skrivs är skyddat och att ingen har rätt att använda eller publicera andras skriftliga bidrag.
Tänk på det ni som skriver på Sourze - era texter är lika skyddade som journalistiskt producerade i tidningar etc.
Om ni vill veta om era texter eller material skvalpar runt där ni inte vill att de skall vara, fungerar Google utmärkt. Gogla på ert namn och ni hittar nästan allt.
Jag har aldrig funderat över om Sourze har Copyskydd på sin tidning, men jag förmodar att Sourzeredaktionen också är av uppfattningen att våra texter här är skyddade enligt upphovsrättslagen.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 28 apr 2007 00:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: