sourze.se

Dark Side of The Moon

Vi ser bara månens framsida. Men efter nästan tre timmare med Roger Water har vi också upptäkt den andra.
Dark Side of the Moon stämmer till eftertanke.

Tack till min snälla elev på skolan som sålde sin biljett till Roger Waters konsert i kväll - i går på Globen i Stockholm.
Jag har alltid varit ett fan av Pink Floyds musik, men tyvärr aldrig kunnat se dem life. Därför blev Globenkonserten en otrolig upplevelse genom Roger Water som gav sin publik allt och lite till.
Publikmässigt älskar jag den här formen av konserter - det är då vi glömmer att det finns unga och gamla. 70-tals musik älskades inte bara av min generation den lever och älskas också av dagens unga.
Därför kan vi mötas och njuta tillsammans utan att ens fundera över att den sitter närmast till höger är pensionär och den till vänster en tonåring.
Vad som slog mig ikväll var den starka politiseringen av Roger Water, jag antar att det alltid funnits ett politiskt tänkande i "The Wall", "Wish You Were Here" och "Animals" och inte minst "Dark side of the moon" men i kombinationen video/sceneffekter och text/musik kände jag en längtan tillbaks till den tid då världen reagerade över orättvisorna,
Sista delen av konserten blev en fullträff att aldrig glömma, hela albumet "Dark Side of The Moon". Vi njöt och bara tog till oss.
Inte blev det sämre av att gruppen gav tre extranummer inför en publik vars jubel aldrig ville ta slut.
Det är möjligt att man blir patetisk i vår ålder -men jag vågar påstå att det blir tufft för den sk moderna popen att konkurrera med den klassiska rock- och popmusiken från 60 och 70 talet.
Säger bara Wish You Were There.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 27 apr 2007 23:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: