sourze.se

Utse Nyamko Sabuni!

Nyamko Sabuni vore inte bara en fantastisk representant för folkpartiet utan också för vårt nya Sverige.

Hon har bevisligen lyckats med flera saker. Kommit som tolvåring från ett fattigt och krigshärjat land och är idag minister i Sveriges regering.

"Fadern är politisk flykting från Kongo-Kinshasa, och Nyamko Sabuni föddes i exil i Burundi. Mamman är muslim och pappan är kristen. Hon kom till Sverige 1981, tolv år gammal, och växte upp i Kungsängen. Hon har studerat juridik, migrationspolitik och information och kommunikation. Burundi i äldre kartböcker även kallat Urundi var en del av kolonin Tyska Östafrika, men blev med Rwanda ett belgiskt mandatområde mellan 1919 och 1961. 1962 blev Burundi ett självständigt kungadöme, för att 1966 bli republik, men styret blev samtidigt militärdiktatur.
Burundis första demokratiskt valda president mördades i oktober 1993, efter fyra månader på sin post. Sedan dess har omkring 200 000 burundier försvunnit i utbrett, ofta intensivt, etniskt våld mellan hutuer och tutsier. Många hundratusen har flytt, antingen inom landet eller till grannländerna, framför allt Tanzania. Burundisk militär blandade sig i konflikten i Kongo-Kinshasa 1998. Nyligen har flera av dessa trupper kallats tillbaka till Burundi för att ta hand om rebellaktiviteter. Burundis regering skrev under ett avtal om eldupphör i december 2002 med tre av fyra hutu-rebellgrupper och FN finns på plats med fredsbevarande styrkor. Trots detta har det varit problem med att genomföra avtalet och stridigheterna pågår fortfarande."

Texterna inom citattecknet är direkt tagna från Wikipedia på nätet.

Hade jag varit folkpartist, skulle jag inte kunnat hitta en bättre partiledare för att föra ut deras politik.
Framförallt visar Nyamko Sabuni en ärlig och uppriktig vilja att förändra och förbättra för alla som bor inom Sveriges gränser. Hon är också väl medveten om vilka problem man har om man kommer som flykting. Det ska bli kolossalt spännande att se om folkpartiets väljare har det som behövs för att välja en ny ledare, som kommer att skriva historia.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 24 apr 2007 09:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: