sourze.se

Fy fan vad lågt, Josefsson!

Mannen sade till mig att han fått en tusenlapp samt två flaskor sprit av Janne Josefsson. Detta i utbyte mot att han skulle försöka provocera poliser till att begå övervåld.

När nu äntligen även journalister börjar ifrågasätta den annars så helgonförklarade riksgranskaren Janne Josefsson och dennes arbetsmetoder, reagerar Josefsson med ilska och aggressiva påhopp tillbaka. Det behövs naturligtvis inga vidare psykologiska kunskaper för att inse att ämnet är känsligt för Josefsson.

Ingen betvivlar nog att en ordentlig research föregår varje avslöjande, men tar Josefsson verkligen med även de detaljer som talar för den han för stunden är på jakt efter att hänga ut?

Lars Adaktusson ger nu en delvis helt annan bild av fallet "Louise". Han har intervjuat farfäräldrarna till Louise. Dessa uppger att "Uppdrag granskning" ger en förljugen bild av Louise och hennes situation. Janne Josefsson har alltså, enligt farföräldrarna, levererat en kraftigt överdriven och i vissa fall förljugen bild av situationen. På detta svarar Josefsson att farföräldrarna ljuger och saknar trovärdighet. Ord står alltså mot ord. Detta struntar Janne Josefsson fullständigt i och köper en, av två motstående versioner, med hull och hår. Vilka konsekvenser hans "avslöjande" fört med sig har väl inte gått någon förbi. Vem som har rätt i ärendet lär vi aldrig få reda på fullt ut och situationen för Louise har med all säkerhet varit hemsk och hennes fall har helt riktigt granskats. Frågan är bara; kan man lita på Janne Josefsson?

För ett antal år sedan passerade jag Centralstationen i Stockholm. Där bevittnade jag en kraftigt berusad man som gapade och skrek. Jag stannade upp av nyfikenhet och såg till sist att den berusade mannen stod och skrek åt två poliser. Det hela kändes regisserat och jag fick en känsla av att någonting var fel. Plötsligt skrek den berusade till poliserna "-You´re on the air, boy´s." Mannen började skratta och tog fram en mikrofon som han hade haft dold. Jag var tvungen att stilla min nyfikenhet ytterligare och gick fram till mannen och frågade honom vad han höll på med. Poliserna skakade på huvudet och lämnade platsen. Mannen sade till mig att han fått en tusenlapp samt två flaskor sprit av Janne Josefsson. Detta i utbyte mot att han skulle försöka provocera poliser till att begå övervåld. Mannen var uppenbart besviken över att han inte lyckats med sin avsikt och kände att han svikit Josefsson.
Jag frågade honom om detta verkligen stämde och mannen pekade då på en plats ca 10 meter bort. Bakom en pelare befanns Janne Josefsson stå och låtsas som det regnade. Jag uttrade ett "fy fan vad lågt" till Josefsson och lämnade platsen.

Det står naturligtvis var och en fritt att dra egna slutsatser angående det ovan beskrivna, men själv tar jag alltid numer alla Janne Josefssons "avslöjanden" med en nypa salt! Det borde fler göra!


Om författaren

Författare:
Göran Larsson

Om artikeln

Publicerad: 22 apr 2007 17:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: