sourze.se

SVT skyldig Adaktusson ett svar

SVT försöker skapa en skendiskussion med Janne Josefsson.

Lars Adaktusson kritiserar i en DN debatt artikel 6/4, bland andra, SVT och ifrågasätter dess trovärdighet. Huvudsaklig kritik i denna artikel utgår ifrån vilken betydelse massmedia har i ett öppet demokratiskt samhälle och vilka spelregler som skall tillämpas för massmedias journalistik och reportage. I sin debattartikel påstår Lars Adaktusson att: "Genom att inte publicera den förre statsministerns uttalanden i realtid övergick SVT från att vara en skildrare av ett politiskt händelseförlopp, till att bli en aktör i det inrikespolitiska spelet." Lars Adaktusson ger i sin debattartikel några exempel på hur denna politiska påverkan har skett.

SVT fångade snappt upp Adaktussons kritik med diskussion i SVT Gomorron 12/4 om vad SVT-programmet Uppdrag granskning har för metoder. Att Lars Adaktusson och Janne Josefsson argumenterar kring sitt ansvar i SVT-programmet Gomorron hedrar både Adaktusson och Josefsson. Samtidigt kvarstår Adaktussons fråga angående SVT:s inblandning i Svensk inrikespolitik. Här har ej ännu SVT besvarat Adaktussons tankar. Intrycket av SVT:s agerande är att Adaktussons påstående kring SVT:s inblandning i Svensk inrikespolitik har relevans.

Har SVT, på samma sätt som ofta makthavare enligt Janne Josefsson, passerat de gränser som skall vara till skydd för individens integritet?


Om författaren

Författare:
Per Hagman

Om artikeln

Publicerad: 13 apr 2007 10:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: