sourze.se

Fallet Louise - En viktig aspekt fattas

Inte en enda gång i debatten nämns mamman?

Det fattas en viktig aspekt i debatten!

Vi är alla med all rätt upprörda över hur detta ärende har skötts.Det sociala, skola, alla de grannar som blundat eller böjt sig med en första anmälan och sedan givit upp. Alla de som kunnat ge barnet en tillflykt utan att göra det. Det finns många som blir ifrågasatta nu och några av dem förtjänar vår ilska.

Men inte en enda gång nämns mamman i debatten. Varför? Vem kände den här mannen riktigt nära och bra? Vem kände till hans missbruk och vem kände till hans tidigare kriminalitet?

De kvinnor han levt med och de som haft honom som pappa till sina barn. Ingen utomstående kan komma en annan person så nära. Redan detta att man har ett barn i 10 år och sedan sätter henne på gatan är ju en indikation på att någonting är fel med kvinnan.

Visst kan det hända saker i livet: Sjukdom eller andra kriser då man inser att ens barn har det bättre någon annan stans. I så fall försöker man sannolikt att få ett bra fosterhem till sitt barn? Men hur är den människa funtad som släpper barnet till en kriminell missbrukare? Detta tyder ju på en total brist i omdömet och total likgiltighet för barnets behov?

Denna kvinna har flera barn ifall man kan lita på pressen?
Hur kan det då komma sig att ingen kräver en utredning av dessa barn? Kan man verkligen tycka att denna kvinna är en ansvarsfull mamma? Jag tycker nog inte det.


Om författaren

Författare:
Sunny Börjesson

Om artikeln

Publicerad: 13 apr 2007 10:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: