sourze.se

Socialförvaltningen

Janne Josefssons skakande reportage måste väcka alla som jobbar med barn.

Jag hoppas verkligen att ni som inte såg Janne Josefssons reportage om socialförvaltningens handläggande av en flicka som farit illa går in på SVT.se och ser det, det är ett måste, tro mig.

Jag har själv samarbetat med socialförvaltningen i den kommun där jag bor och måste säga att jag alltid varit glad och stolt att kunna göra detta, det finns många solskenshistorier som man tyvärr inte kan ge till media p g a tystnadsplikten, det finns också många människor där som jobbar hårt och mycket för att det ska bli bättre för dem som har det svårt, tvivla inte på detta, men det blir ännu viktigare då att när en historia som den vi sett idag i svt vlir känd, med människor, ansikten och namn, som sitter som idioter och inte inser att de absolut inte ska ha med människor som behöver hjälp att göra, att de blir uppsagda från sina uppdrag, det får inte vara en helig ko när någon är anställd inom socialförvaltningen, om de inte passar där.

Det finns inom alla yrkeskategorier folk som inte borde vara där de är, lärare, poliser, terapeuter och så vidare, listan kan bli lång, och när de upptäcks så är det deras medarbetares ansvar i första hand att få bort dom från platser där de kan ställa till hemskheter. För det är just det vi sett idag, ett barn som upplevt hemskheter och otrygghet under flera år, detta trots alla samtal och förfrågningar från olika människor och instanser som oroat sig, gör nu slag i saken socialförvaltningen i Vetlanda, avskeda Ola Götesson och Boo Hedbrandt till att börja med, kosta vad det kosta vill, de är skyldiga till så mycket lidande att det inte går att blunda, hellre att de går hemma med ett fallskärmsavtal än att de riskerar att göra illa barn igen, för de har sett på denna skit och gått hem om kvällarna och sovit gott, jag hoppas bara att de inte själva är föräldrar, vilka värderingar har de då fört vidare?

Till alla ni som studerar till socionom, håll ut, plugga på, det finns en massa fina historier när det gäller socialförvaltningens jobb med barn, tro mig, jag har sett dom, vi får inte sluta tro på systemet, men då måste systemet också visa oss t ex i detta fall att de ansvariga ställs till svars.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 12 apr 2007 14:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: