sourze.se

Sexnyanser

Killar är vana vid att få ett nej på krogen, för många är det succé om dom lyckas få hem en tjej som också vill ha sex utan förbindelser.

Det blir alltid så onyanserat när man pratar om sex. Framförallt när det gäller skillnader och likheter mellan män och kvinnor. Med onyanserat menar jag att tjejerna säger något i stil med att vi är minst lika kåta som killarna och att vi minsann också ska få knulla runt utan att för den skull betraktas som slampa, medan killarna beter sig som brunstiga tjurar och säger "jasså, ni VILL ligga, frigida kossor, kom hit då, vi väntar ju för fan!".

Slampa är ett ord som tjejer uppfunnit, jag tvivlar starkt på att killar i allmänhet säger så om tjejer. Om något så borde väl killar komma bara av faktumet att - guess what - alla tjejer blir kåta och många har ett problemfritt förhållande till one night stands. Sedan tror jag i och för sig också att framförallt yngre killar, 18-20 typ, har stagnerat i sina färdigstöpta formar när det gäller kvinnors sexualitet - Vissa blir förvånade och kan prata illa om tjejer som ligger med fler än vad som enligt 1800-talets mått mätt är brukligt. Dessutom förstår inte många killar att det krävs mer än en hand på röven för att lusten ska väckas hos en tjej. Utstrålning, självförtroende, karisma, det spelar in minst lika mycket som det faktiska utseendet och potentiella händer på diverse kroppsdelar.

Jag tycker inte att jag har insikt nog att uttala mig speciellt mycket gällande killars tankar och åsikter när det gäller sex. Men det vi tjejer måste lära oss är att sluta överanalysera. Killar är vana vid att få ett nej på krogen, för många är det succé om dom lyckas få hem en tjej som också vill ha sex utan förbindelser. Alltså blir huden på grabbarna tjockare, det kanske svider, men dom lär sig att ta ett nej och så är det inte mer med det. Vi tjejer tar det alldeles för personligt. Vissa tar inte ens eget initiativ, utan väntar på att den där mörka i hörnet ska lägga märke till hennes alltmer sexuellt anspelande höftrullningar och plutande läppar. När han aldrig kommer fram ses det som ett personligt misslyckande, och genast börjar hjärnan scanna efter vilka tjejer på stället som är snyggare än en själv. Self-blame och en vass törn i självförtroendet. Totalt onödigt. Slutsatsen blir ändå att vi alla är kåta, alla älskar vi sex. Så jävla olika är vi inte.


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 12 apr 2007 15:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: