sourze.se

Adaktusson avundsjuk?

I SVT gomorron, den 12 juli, debatterade Janne Josefsson och Lars Adaktusson om Uppdrag gransknings senaste: Fallet Louise.

Lars Adaktusson har i DN debatt skrivit en artikel där han anser att Janne Josefsson inte tar sitt ansvar som journalist. Lars Adaktusson, påstår att Janne Josefsson utnämnt sig själv till, domare, jury och bödel, vilket Janne Josefsson dementerar å det starkaste. Det har jag aldrig sagt, sa Janne Josefsson!

Att klä av exempelvis socialtjänstemän från Vetlanda, i TV, som Josefsson och hans team gjorde i fallet Louise, må vara obehagligt för de drabbade, men det verkar vara så att Lars Aduktusson glömmer att detta är vuxna människor med barns liv i sina händer. Dessutom oantastliga, eftersom de sällan eller aldrig tvingas lämna sin tjänst, trots att de som i detta fall, utfört ett fullkomligt slafsigt, hafsigt och inkompetent arbete, genom att 10 åriga Lousie i fem år, fram tills att hon var femton, led sig igenom ett helvete, utan att de så kallade utbildade socionomerna, ingrep.

Trots att alla svar fanns tillgängliga på deras eget kontor, trots att grannar, polisen och flera, ringde i alla klockor som gick att få tag på! Är Vetlandas socialkontor för stort, bör det genast krympas, kanske till och med läggas ner och sedan byggas upp på nytt med kompetent personal.

Lars Adaktusson har i flera år varit journalist och programledare för programmet Agenda. Då var han känd för sin frisyr. Varje hårstrå låg perfekt! Att som Adaktusson bjuda in enbart kända politiker, experter eller debattörer, var ett program som inte ens kittlade nerverna. Till slut plockade kanal 8 in honom.

Hur många ser på Lars Adaktusson idag, på kanal 8?

Att Lars Adaktusson nu helt plötsligt gnäller i media över Janne Josefssons agerande i Uppdrag Granskning, ser jag enbart som ett sätt att få lite SVT-tid och att få synas. Annars är han snart bortglömd. För om det var någon gång han hade kunnat ta upp problemet med journalistiskt ansvar i programmet Uppdrag Granskning, borde det ha varit under alla de år Lars Adaktusson, arbetade på SVT.

Varför sa han inte ett enda ord om det då? Var han rädd att kritisera sin SVT:s chef. Om så var fallet, vad för slags trovärdighet har Lars Adaktusson då idag, i sin nya roll på en kanal som knappt någon tittar på?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 12 apr 2007 14:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: