sourze.se

Saker som gör mig rädd

"När jag öppnar mina ögon på morgonen tänker jag på saker som gör mig rädd."

I vårt samhälle, ja i vårt högteknologiska samhälle, finns det mycket som skrämmer mig. Det konstiga är varför, jag är stor och stark som Bamse ungefär, men det spelar ingen roll. När jag öppnar mina ögon på morgonen tänker jag på saker som gör mig rädd. Krig skrämmer mig, inte så mycket att det skulle komma hit utan att så många dör. Alla dessa oskyldig människor som dör pga några få människors idioti. Avundsjuka skrämmer mig med. Det är som en farsot som man tydligt kan skåda överallt. Ibland lyser den i ögonen på människor. Särskilt om en annan person lyckats med något. Varför är vi så? Varför kan vi inte glädjas? Tyvärr är jag också så ibland. Mobbning är en annan sak som gör mig kallsvettig. Jag vet hur det känns efter att blivit mobbad i över 10 år. Hur många får sin framtid slagen i spillror pga detta? Hur många tar sitt liv i för unga år för att dom inte orkat mer?

Datorer och internet är lösningen på allas problem enligt många. Ja det är mycket bra, men knappast lösningen på våra bekymmer. Jag ser mer och mer att människor isolerar sig. Vi sitter bakom vår 17-tums skärm och knapprar frenetiskt. Säger någon t.ex. "ska du med o fika"? Kommer svaret omgåeende "inte nu, jag e ju på bana 6". Istället för att få personlig kontakt så väljer vi sällskapet av vår burk.

Sen vet ni vad som skrämmer mig mer då? Sjukdomar - allt ifrån förkylningar till aids. Vi blir mer och mer sjuka. Tills slut kommer det någon bakteri som vi inte kan bota. Då är det kanske kört för människan. Vi lever ju över våra resurser. Golfströmmen stod stilla, det gör mig skräckslagen. Fast inte mr Gold i USA, han kör sin feta suv jeep ändå. Vi i Sverige är bättre på att tänka på miljön, bättre men inte bra! Jag tror vi skriver på vår egen dödsdom genom vårt sätt att leva. Hoppas jag har fel. Jag hoppas verkligen jag har fel för jag tror på människan.

Du kanske tycker jag är för djup? Ja, att mina tankar är flummiga? Men det är precis därför vi tappar fotfästet! Ingen läser eller bryr sig om andra. Det finns undantag, men dom är få. Tänk på det i dag. Läs det som skrivs, ta det till dig var kritisk, men öppensinnad. Möt andra människor på bästa sätt även om du inte fått ditt morgonkaffe.

Sen skrämmer också det faktum att jag inte fått 13 rätt på tipset den här helgen heller. Det är dock ett exempel på triviala problem som man inte ska belasta andra med.


Om författaren

Författare:
Roberth Ström

Om artikeln

Publicerad: 07 apr 2007 07:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: