sourze.se

Låt huliganerna slåss!

50 polispatruller användes för att ringa in och bussa bort huliganer. Varför skall polisen lägga tid och resurser på personer som vill slåss med varandra?

Så är det dags igen, ja nu menar jag inte våren eller Trandansen vid Hornborgarsjön, utan s.k. huliganbråk och huliganernas dansande i Rålambshovsparken i lördags.

Vad gör polisen där?

I Aftonbladet anges att 50 polispatruller användes för att ringa in och bussa bort ett femtiotal s.k. huliganer. Det är då frågan infinner sig om polisen skall användas till att skingra personer som själva valt att inställa sig i Rålambshovsparken för att slåss?

Det är alltså inte så att det är personer som inte vill slåss och som blivit överfallna av vissa våldsverkare. Nej det här är som om polisen skulle sändas in i en boxningsgala för att skilja på boxarna! Deltagarna i slagsmålet eller huliganbråket som Aftonbladet valt att kalla det är helt frivilligt!

Om nu dessa personer tycker att det största nöjet en lördagskväll är att slåss med varandra, så är det enklaste och vettigaste att göra att låta dem slåss. Istället skall polisen se till att hjälpa dem som inte vill bli misshandlade eller utsättas för annat brott på annan plats. Och skulle det inte finnas något sådant behov kan polisen lika gärna vara hemma så sparar staten övertidstillägg och övriga kostnader förknippat till polisers onödiga tjänstgöring.


Om författaren

Författare:
Mikael Flovén

Om artikeln

Publicerad: 02 apr 2007 12:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: