sourze.se

Hockeykvalet: Dramat slutar lyckligt

Skellefteå, Malmö och Södertälje, är tre lag som skall bli två. Två omgångar återstår och även om mitt lag Södertälje ligger under strecket så slutar dramat lyckligt.

Med 17 poäng leder Skellefteå kvalserien när två omgångar återstår. Jagandes bakom är Malmö på 16 poäng och Södertälje på 15 poäng. På söndag avgörs allt och här är de återstående matcherna för Skellefteå:

Skellefteå - Leksand
Toppen mot botten ger en solklar seger för norrlandslaget. Leksand har ingenting att spela för och Skellefteås vilja för fortsatt elitseriespel är för stor. Matchen slutar 5-1.

Rögle - Skellefteå
Detta är ännu ett toppen mot bottenmöte men denna gång tror jag inte på en solklar seger. Rögle har vart ett starkt hemmalag under säsongen och kommer snuva Skellefteå på poäng, frågan är bara hur många. Jag tror matchen slutar 2-1 efter förlängning.

Detta ger Skellefteå en slutpoäng på 21, vilket räcker till en plats i hockeyns finrum.

Detta är Malmös resterande matcher:
Malmö - Björklöven
Hemma i Malmö Isstadion är man svårslagna och Björklöven som annars är ett tufft lag att möta har ingenting att hämta nere i Skåne. Det blir en klar seger för skåningarna med 3-1

Leksand - Malmö
Leksand har ingenting att spela för. Men på hemmaplan och inför sin trogna publik har man chansen att avsluta säsongen med hedern i behåll. Leksand är ett svårslaget lag på hemmaplan, därför tror jag att Malmö förlorar och det med 4-2.

Sammanlagt hamnar Malmö på 19 poäng vilket inte räcker till en plats i Elitserien.

Södertäljes återstående matcher är följande:
Södertälje - Rögle
SSK som inte förlorat i Scaniarinken vid full tid sedan den 27:e oktober 2006 lär inte förlora nu heller. Rögle är sedan länge avhängda och kan inte stå emot SSK. Jag tror stenhårt på en 5-1 seger.

Björklöven - Södertälje
Här är då matchen som skall avgöra om Södertälje är dugligt för Elitserien eller ej. Löven är grymt starka på hemmaplan men senast en sådan avgörande match spelades i Umeå då SSK var inblandade så red Södertälje segrande ur stormen. Jag tror vi gör det igen, 3-1 till SSK.

Det ger Södertälje en slutpoäng på 21 poäng. Tillsammans med Skellefteå tar sig SSK till Elitserien.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 28 mar 2007 09:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: