sourze.se

Därför bytte Peter Forsberg klubb mitt i säsongen

Att Peter Forberg är en gudabenådad hockeytalang råder inget tvivel om. Svar på artikeln "Det räcker nu Forsberg"

Att Peter Forberg är en gudabenådad hockeytalang råder inget tvivel om. Jag tror dock att om det är något han kommer att bli ihågkommen för så är det hans bländande spelsinne och inte att han aldrig "ger upp". Han lämnade de facto Philadelphia som lagkapten och ledare för truppen mitt i säsongen och detta var inte ytterst klubbens beslut utan hans eget. Peter hade tillskansat sig en klausul förbehållen endast gräddan, vilken innebar att han själv hade sista ordet i en ev trade. Uttalanden från Peter själv har gjort gällande att det inte var organisationen Philadelphia som var problemet och därför torde anledningen till flytten vara klubbens dåliga resultat.

När en kapten byter klubb mitt i säsongen pga dåliga resultat ger han upp!

Möjligtvis var förtroendekapitalet från klubbledning och/eller spelartrupp övertrasserat och om så var fallet gjordes detta med största sannolikhet känt för Peter med agent och kan ha bidragit till flytten. Om detta kan vi bara spekulera men framställningen har varit den ovannämda dvs bristen på resultat och möjligheten för Peter att få spela i en "bättre" klubb.

Jag förstår av den urprungliga artikeln "Det räcker nu Forsberg" av herr Enlund, att han tycker att Peter Forsberg är det största som hänt sporten sedan pucken uppfanns men att sia om framtiden genom att hävda att Bäckström, eller någon av de andra unga talangerna som finns, inte kommer uppnå Peters status är att ta sig fryst vatten över huvudet.

Man kan även ifrågasätta spelare som på ålderns höst återvänder till Sverige och sina moderklubbar: Är det Ridderlighet eller vill de bara komma hem och "spela Allan" när de inte har något mer att hämta i nordamerika?


Om författaren

Författare:
Markus Mattisson

Om artikeln

Publicerad: 27 mar 2007 09:13

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: