sourze.se

Förnya Kubas bibliotek!

Bildt fick en utskällning av Kubas delegat i FN. Orsaken?

Orsaken var att Carl Bildt anklagade Kuba för att inte respektera de mänskliga rättigheterna. Då kom en harang om att Sverige minsann hade ett blodigt förflutet, genom vikingarna!

Jag satt och skrattade när jag hörde den stackars kubanske mannens protest. Men sedan kom jag att tänka på varför det ser ut som det gör i Kuba. Människorna på Kuba har inte den valfriheten som vi har. De kan inte surfa fritt på internet och läsa sig till om hur det ser ut i fria länder. Precis samma intolerans som i Kina. Sidor som anses misskreditera regeringen, spärras.

Det som den kubanske mannen berättade om på FN mötet tillhör Sveriges historia, sant. Men det har hänt en hel del i Sverige på 300 år. Det tycks Kuba ha missat. De böcker som finns på kubanska bibliotek bör bytas ut, snarast! Dessvärre kommer detta inte att hända förrän Kuba blir ett demokratiskt och fritt land, där varje kuban har rätten att tycka och tänka högt om vad de vill.

Jag tycker att det var härligt att det för första gången äntligen kom mer än en floskel från en utrikesminister.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 22 mar 2007 10:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: