sourze.se

Alliansens ödesfråga

Från och med l januari 2008 ska fastighetsskatten avskaffas och ersättas med en låg kommunal avgift.

Tidigare försök att ena de borgerliga partierna har alltid misslyckats därför att så fort någon samverkan påbörjats så har något av partierna gjort försök att profilera sig. Nu verkar det vara dags igen. Det ska bli intressant att se hur de klarar av fastighetsskattens del två dvs införande av en låg kommunal fastighetsskatt. Det måste ske nu så att allt är klart att gälla för 2008.

Klart är att fastighetsskattens avskaffande var valets huvudfråga och efter femton års demonstrationer från Skattebetalarnas Förening - där de borgerliga alltid haft talesmän med som lovat skattens avskaffande - trodde väljarna att nu gäller vallöftet. De gav sina röster för Allianspartierna och tom Göran Persson har insett att sd förlorade valet på denna fråga.

Allt jonglerande i tid och omfattning med beslut om fastighetsskattens avskaffande betyder katastrof vid kommande val för Allianspartierna. Det kan inte vara så svårt att inse för resp partiledning!


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 15 mar 2007 10:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: