sourze.se

Domaren hade Ipod och keps!

Nämndemännen satt och tjattrade i mobiler. Då steg åklagaren in i rättsalen!

På huvudet satt en svart keps, bak och fram. Munnen öppnade och stängde sig, frenetiskt tuggande på ett tuggummi. Försvarsadvokaten satt redan och väntade med sin klient. Advokaten, satt även han, med en Ipod och slog med sin penna i bordet. Uppenbarligen i takt med musiken som strömmade in i hans öra.

Om du var den åtalade, eller målsägare i detta fiktiva rättsfall, skulle du rycka på axlarna och tycka att det är helt okej? Eller skulle du hellre se att musik och mobilapparaterna befann sig utanför dörrarna?

Om du mot förmodan tycker att det är helt naturligt att domare, åklagare, nämndemän och advokater, sitter i en rättsal med diverse apparater, där halva intresset för fallet är musik och babbel i mobilen. I så fall är kommentarer överflödigt.

Om du däremot tycker att detta låter löjligt, aldrig skulle hända och så ser det inte ut i verkligheten. Då har du helt rätt. Men betänk då, att det faktiskt ser ut så här i vissa skolklasser i Sverige. Är det acceptabelt? Och om det är acceptabelt i skolor, varför skulle det då inte vara det, om några år, i rättsalar. Båda är ju en arbetsplats!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 01 mar 2007 12:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: