sourze.se

Rika svenska sportstjärnor bor i Monaco

Var bor de österrikiska, schweisiska?

Intressant fråga, tycker jag. Jag minns när Björn Borg flyttade på 70-talet. Sicket liv det blev! Efter honom följde Ingemar Stenmark med flera. Idag är det knappt någon som reagerar över att flertalet välbetalda sportstjärnor, födda i Sverige, inte längre betalar skatt i landet de föddes i och blev uppfödda av.

Hur är det egentligen i Monaco idag? Hur hög är brottsligheten? Kan Pernilla och Anja Pärsson gå ut ensamma på kvällen, utan att riskera överfall? Hur många poliser bevakar monegaskerna? Hur många arbetslösa monegasker finns det? Hur många asylsökande tas om hand av Monaco? Hur många utlänningar bor det i Monaco? Av de som är utlänningar, hur många lever på socialbidrag? Finns det socialbidrag i Monaco?

Jag var i Monaco på 80-talet och reagerade då på hur mycket det kostade! Det var svindyrt! En kopp kaffe vid båtbryggorna, kostade då, femtio kronor. Men som sagt alla mina frågetecken hade varit kul att räta ut till utropstecken eller punkter. För om det är så att det inte bor österrikiska eller schweisiska välbetalda sportstjärnor i Monaco skulle jag bra gärna vilja veta varför?

Jag vet naturligtvis att Monaco inte är med i EU. Det kan vi lämna därhän. Norge är inte heller med i EU! Men resten av frågorna är intressanta. Känn dig fri att svara!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 19 feb 2007 00:51

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: