sourze.se

Det är aldrig offrets fel

Billy Butt menar att om tjejer klär sig för sexigt så får de stå ut med sexuella trakasserier eftersom landet är mångkulturellt. Jag menar att Billy snackar strunt.

Billy Butt menar att budskapet att man skall få gå klädd hur man vill är "korkat". Gör en tjej detta så måste hon stå ut med att bli trakasserad och om hon trodde annat så är det "lika korkat som om en djungelnisse skulle gå barfota i en ormfylld skog och förvänta sig att inte bli biten".

Felet som fäller denna argumentation är att det är inga ormar i skolan. De som trakasserar är människor. En orm är ett djur som agerar på instinkt. En männsika är utrustad med förnuft, empati och framför allt ett minne över de saker som är rätt och de saker som är fel. Att mena att svenska och nysvenska killar inte har mer intelligens eller förståelse över vad som är rätt eller fel än en orm! är verklighetsfrämmande och förnedrande mot alla av manligt kön.

Vi har klara och tydliga linjer i vårt samhälle vad som är rätt och fel. Att trakassera, håna, mobba, förringa, nedvärdera eller på annat sätt angripa en persons anseende är solklart fel. Linjen är dragen och vi kan utan omsvep ställa krav på att alla i vårt samhälle skall hålla sig på rätt sida om den. Om en människa inte har mental kapacitet att låta bli att trakassera sin nästa, då är det något allvarligt fel på den människan. Då är denna människa förståndshandikappad å det grövsta.

Det handlar alltså inte om att folk inte kan låta bli att trakassera. Det är enbart en fråga om vilja. Alla trakasserier sker sålunda uppsåtligen och därmed kan ansvar utkrävas för dem. Jämförelsen med ormar i skogen - djur som inte har mental förmåga att lära sig rätt och fel - är grovt felaktig... något som låter

Offren för trakasserier skall aldrig behöva ändra på sig... det är mobbarna som skall ändra sitt oacceptabla beteende. Att landet är mångkulturellt har inget med saken att göra. Reglerna är fastställa och den som på flit låter bli att följa dem skall ta ansvar för detta, punkt slut. Det är ALDRIG offrets fel.

Som slutnot tycker jag att någon som försöker få resning i ett sexbrottsmål bör vara extremt försiktig med att lufta åsikter som går ut på att sexuella övergrepp mot tjejer är något de får stå ut med om de klär sig för sexigt eller att de beter sig på ett visst vis.


Om författaren

Författare:
Michael Karnerfors

Om artikeln

Publicerad: 15 feb 2007 18:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: