sourze.se

Hamas, Israel och demokrati

Ibland kan fakta till och med vinna över politisk korrekthet.

Politisk korrekthet i Sverige styrs i stort sett av TT. Därför anses svenska media internationellt speciellt i USA tillsammans med de franska att vara de mest antisemitiska/antisionistiska - kalla det antijudiska för att förenkla det - i Europa.

Demokrati hade Churchill kritiska kommentarer om. Det kan fungera som förväntat i ett bysamhälle, där alla sitter med i byrådet. Så snart det omfattar större områden med representanter, beror utfallet på dennes förmåga att göra reklam för sig själv. I ett relativt modernt samhälle beror det på en kombination av media, den mest populära religionens företrädare och vad som sägs i skolorna.
I det palestinska valet för ett år sedan fördelades rösterna på Hamas/Fatah/resten som 79/45/13. Några av de 13 hade välfärd och uppbyggnad av samhället som en punkt på schemat. Tror jag.

Hamas är definierat av dess charter tills denna ändras. Innantilläsning. Fatah är definierat av sin charter, och söker du på ’PLO charter not amended’ upptäcker du till din förvåning att den aldrig ändrades trots Arafats retorik inför engelska öron. Abbas, hans arvtagare, vill förstås inte att det blir alltför känt av västerlänningar medan hans kassakistor fylls - eftersom han är "snällare" än Hamas….. Eller har DU aldrig förvånats över att det trots de enorma bidragen till palestinierna, där inte existerar en enda industriby eller liknande som kan hjälpa till att göra landet självförsörjande och till vilken någon vågar ge LÅN? Israel erbjöd Arafat att bygga sådana där, men han grymtade nej, varefter de placerades i Jordanien i stället. Kanske de skulle bygga världens första arabiska kibbutz, ett samhälle som fungerade utomordentligt när de började för 100 år sedan, när Israel såg ut ungefär som de palestinska områdena nu med ett olivträd här och där.

Steget fram till första steget i Vägplanen är att palestinierna upphör med sin hatpropaganda i medier/moskéer/skolor. Denna har snarast intensifierats, och Länk: pmw.org.il är bara en av många web sites som visar skräckexempel på deras hatpropaganda mot judar från moskéerna och Israel politikerna. Deras intensiva hatpropaganda för sina barn är helt förödande för framtiden.

Palestinierna hade bland världens snabbaste ökande ekonomi före intifada I, 7, därefter förstörde de detta egenhändigt. Före intifada II var utvecklingen 6, därefter satte de igång igen, och nästa år var utvecklingen -18. Hade dessa två inte inträffat utan en normal utveckling, hade de varit välmående nu. Utan bidrag och utan olja.

Behöver du fler fakta?


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 13 feb 2007 19:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: