sourze.se

Analsex är en kvinnofälla

I takt med kvinnors landvinningar för jämställdhet kommer patriarkatet med nya sätt att backa bandet. Analsex håller tillbaka kvinnors frigörelse.

Kvinnor har i årtusenden förtryckts av mannen. Till och med femtiotalet var fysisk misshandel vardag för merparten av kvinnorna. Idag hör det lyckligtvis till undantagen även om tiotusentals kvinnor i Sverige drabbas årligen. Vad som är mycket oroande är att i takt med att kvinnor faktiskt får mer att säga till om så kommer andra sätt att förtycka. Det handlar om systematiskt löneförtryck, nedvärderande av typiskt sett kvinnliga arbeten osv osv. Man kan räkna upp massor av exempel på systemfel i samhället som missgynnar kvinnor.

Jag skall dock fokusera på ett helt annat förtryck - en klassisk objektifiering och nedvärdering. Kvinnor förväntas i allt högre grad ställa upp på analsex. Den ständigt ökande vågen av porr med analsex sköljer över oss dagligen. En porrvåg som sveper in över hem, skolor och arbetsplatser. Ja, överallt där det porrsurfas helt enkelt. Och porrsurfas gör det så det står härliga till. Och det är män som står på surfingbrädorna. Det danska företaget Ibas fann att nio av tio danska män porrsurfar på arbetstid.

- Vi hittar porrbilder och porrfilm på mellan nittio och nittiofem procent av de arbetsdatorer som tillhör män, säger Ibas vd Henrik Andersen till Ekstrabladet.
Motsvarande siffra för kvinnor är fem procent. Inte så konstigt enligt sexologen Joan Ørting.
- Det handlar om avslappning och belöning. Män belönar sig med nakna kvinnor och trekanter, medan kvinnor tar en rökpaus och pratar lite med kollegorna, säger Joan Ørting. citat från www.aftonbladet.se

All denna porrkonsumtion, ofta med fokus på analsex och förnedring, sätter sina spår. Unga killar utan andra källor till information får för sig att det är så det skall gå till. Tjejerna inbillar sig att man måste ställa upp för att bli omtyckt. Egentligen handlar det bara om att hålla tillbaka kvinnors landvinningar för att bli mer jämställda mannen. Männen känner sig hotade och drömmer då om undergivna, tillgivna leksaker som bara tar emot. Kvinnan blir ett objekt som man kan göra som man vill med. Analsex är ett synnerligen bra sätt att visa musklerna och vem som bestämmer. På ungdomsmottagningarna runt om i landet får man ta hand om tusentals trasiga tjejer - även bokstavligt.

Desvärre finns det ett klassperspektiv även här. En nyligen gjord undersökning om kvinnors sexualvanor visar att välbeställda kvinnor är betydligt mer tillfreds med sitt sexliv. Undersökningen är gjord av Prince & Assoicates och publicerades i senaste numret av amerikanska Forbes. Den bekräftar en gammal farhåga att först när kvinnor har väldigt mycket makt och pengar vågar vi säga nej till männens ofta skeva uppfattning om sexualitet och samliv. Den socialt och ekonomiskt svagare kvinnan vågar inte säga nej. Hon behöver och söker bekräftelse från killar som behandlar henne illa. Den svaga tjejen måste stå ut med analsex för att bli accepterad.

Vad är det för samhälle våra tjejer tvingas in i?


Om författaren

Författare:
Canita Ohlsson

Om artikeln

Publicerad: 13 feb 2007 23:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: