sourze.se
Artikelbild

Mest hatade salladsbaren till salu - Vi tar den!

"De flesta människor skulle spy på att arga gubbar och tanter i orangea västar stod utanför ingången till deras företag och delade ut flygblad om att företaget är ondskan självt. Men inte Fredrick Federley och jag. Vi går igång på sånt."

Den numera superkända salladsbaren Wild´n Fresh i Göteborg är till salu eftersom ägarinnan, den 24-åriga småbarnsmamman Sofia Appelgren, inte orkar med att det varje dag står upp till 40 representanter från Hotell- och restaurangfacket utanför hennes lilla salladsbar och på något sätt försöker hindra gäster från att gå in.

Den mediala uppmärksamheten har förstås gynnat hennes affärer. Utan blockaden hade Wild´n Fresh bara varit ännu en av tusentalstals små salladsbarer, caféer, korvkiosker och dylikt som finns i Sverige. Men på grund av det mediala intresset kring hennes kamp mot facket känner de allra flesta som någon gång läst en dagstidning till den. Oavsett det orkar hon inte längre. Hon vill sälja den och jag funderar på att köpa den tillsamman med en av mina bästa vänner, Fredrick Federley som är centerpartistisk riksdagsledamot. Han är en starkt bidragande orsak till att Wild´n Fresh är ett så känt varumärke som det är idag. Han uttalade sig nämligen om Hotell- och Restaurangfackets tillvägagångssätt när de började mobba stackars Sofia och kallade det för maffiametoder.

Hursomhelst, bakgrunden känner alla till och Sofias skäl till att vilja sälja är helt begripliga. De flesta människor skulle spy på att arga gubbar och tanter i orangea västar stod utanför ingången till deras företag och delade ut flygblad om att företaget är ondskan självt. Men inte Fredrick och jag. Vi går igång på sånt. Jag skulle ge fingret åt dem, skratta och ta bilder på dem med mobilen. Fredrick skulle ha en väst med en annan färg och dela ut egna flygblad som handlade om något helt annat. Vi skulle anordna dekadenta fester i lokalen och inte bry oss ett skvatt om den där arga bunten som stod utanför och frös. Och inte bryr vi oss om att det står elaka saker om oss i tidningarna. Där är vi, till skillnad från Sofia, ganska vana och inte särskilt känsliga.

Vi har faktiskt redan varit i kontakt med Sofia och vet att hon, utöver oss, har två andra intressenter. Så det är inte alls otänkbart att Fredrick Federley och jag snart blir stolta salladsbarägare. Och möjligheterna är obegränsade. Man kan göra en hel kedja Wild´n Fresh. Börja med att öppna en här i Stockholm. Sen kan man bara hoppas att fackmänniskorna sätter den i blockad också. De verkar ha missat att de är väldigt bra för affärerna. Men det har inte vi...


Om författaren

Författare:
Dominika Peczynski

Om artikeln

Publicerad: 12 feb 2007 17:57

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: