sourze.se

Välsignelse av homopar i synagogan eller moskén?

Välsignelse i synagogan katolska kyrkan eller i moskén. Kommer det någonsin att bli verklighet?

Jag är som bekant ateist, men jag tycker att det är bra att det finns präster som välsignar homosexuella par.
Beslutet att genomföra välsignelsen, var som jag har förstått ett demokratiskt beslut taget av kyrkans råd. Att en minoritet fortfarande vägrar, är upp till dem. Det är inte en fråga om liv eller död. Enligt svensk rikes lag har vi religionsfrihet i Sverige, vilket i förnuftets namn måste betyda att de präster som inte vill, ska kunna avstå. Jag håller inte med dem, men respekterar deras beslut. Vad jag däremot aldrig vare sig godkänner eller respekterar är om något som gäller liv eller död, tvingas ta ett steg tillbaka, i någons religions namn, som t.ex att som läkare, vägra utföra abort.

Men jag ser verkligen fram emot att få se eller höra talas om när Sveriges Rabbin, katolsk Fader eller Iman välsignar sitt första homosexuella par. Då har vi, enligt mitt sätt att se på världen, tagit ett gigantiskt kliv fram för mänskligheten och dess kärlek till sin nästa.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 02 feb 2007 10:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: