sourze.se

Låt våldsdömda i Sverige sitta i ryska fängelser

"Det duggar tätt av grova våldsdåd och det verkar inte som om de folkvalda tänker göra någon radikal förändring. Det är nämligen just vad vi måste göra."

Det duggar tätt av grova våldsdåd och det verkar inte som om de folkvalda tänker göra någon radikal förändring. Det är nämligen just vad vi måste göra. Först måste man väl fråga sig vad som är sjukt och vad som är våld från en frisk människa. Inte fan kan det väl vara friskt att slå ut tänderna på en 80-årig gammal farbror, och var ska straffsatsen ligga. När vi redan idag, som det är, inte använder straffsatsen när det t ex gäller rattfylleri, är det kanske ingen idé att höja straffen när det gäller våld, för kommer det att tillämpas? Hur får jag som medborgare reagera om någon av mina närstående utsätts för våld? Det heter att man får använda det våld som nöden kräver. Om någon bryter sig in i mitt hem utgår jag från att det är någon som kan bruka våld mot min familj varvid jag krossar hans struphuvud, sen får man väl dra det i långbänk hur rätt eller fel det är, så länge man räddat sina kära från våld.

En yngling i Löddeköpinge stal en bil och tömde den på stereo och annat av värde och brände sedan upp bilen, straffet blev skyddstillsyn. Han var knappast märkbart berörd av straffet, men några veckor senare när någon brände upp just denna killes egen bil, ja då skulle minsann folk mördas till höger och vänster och det var fruktansvärt att det kunde drabba honom själv.

Jag tror att vi borde kraftigt höja straffsatserna på våldsbrott och lämna ut just denna del av kriminalvården på anbud till Ryssland. De kan förvara våra våldsverkare mot en summa av t ex 80 dollar per dygn, så gör alla en bra affär, och troligtvis tänker våldsmännen sig för när de väl kommer ut i samhället igen. Att misshandla pensionärer borde ge minst 20 år i ett dylikt fängelse. Innan dess tror jag inte att en människa som utfört ett sådant dåd knappast har förändrats.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 30 jan 2007 10:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: