sourze.se

De bästa pokerböckerna

Jag har tidigare pratat om att man ska läsa pokerböcker. Anledningen till detta är till stor del att man ska hitta mycket nyttig information om hur man ska kan spela i olika situationer.

Pokerspelare har i alla tider funderat på hur man skall spela i olika situationer. Man har då gjort lite kalkulationer på vilka utfall som sker om man gör si eller så, och sen nöjt sig med det. Vissa har gått vidare och tänkt igenom mängder med situationer och fått en hyffsad klar bild över så kallat "rätt spel" i många typer av situationer. Men så har några tagit det längsta klivet och skrivit en bok med alla dessa nyttiga fakta, uträkningar och strategier.


Här kommer en lista på de fem, enligt mig, bästa pokerböckerna just nu:

1. No Limit Holdem - Theory and Practice Sklansky
Svenska: No Limit Holdem - Teori och praktik

Ett måste att ha i både bokhyllan och huvudet. Den tar upp saker som jag aldrig hade tänkt på tidigare när det gäller NL Holdem. Hade spelat NL i ca 6 månader innan jag läste detta och det ångrar jag djupt. Den här skulle jag ha läst direkt! Rekommenderar den starkt för alla NL Holdem spelare!2. Super System 2 Brunson m.fl.

Pokerbibeln - Om man inte har läst den här så vet man inte riktigt vad det handlar om. Kanske passar bättre för spelare på högre nivåer, men visar verkligen på hur man ska tänka i bl.a NL Holdem. Jag har dock inte läst om alla de andra pokerspelen Omaha, 7card stud, Fixed limit, men jag tror att dessa delar är minst lika bra. Jag vet precis vart jag ska vända mig om jag vill lära mig något nytt spel. Pokerbibeln, det säger väl allt...3. Harrington on Holdem - Vol I & II Harrington, Robertie
Svenska: No Limit Holdem - Strategispel/Slutspel

Världens bästa turneringsbok enligt många. Uppdelad på två volymer. Tar upp precis allt du behöver kunna för att kunna spela korrekt turneringspoker, inklusive SnG:s. Öppnar upp tankegångarna över mycket viktiga aspekter som är svåra att lista ut själv. Vill du komma långt, längre eller till och med vinna pokerturneringar så är detta boken nummer 1.4. The Theory of Poker Sklansky
Svenska: Pokerteori

Denna är mycket grundläggande och förklarar de viktiga koncepten som gäller för vinnande poker. Kan man inte dessa så förstår man inte mycket över hur poker egentligen skall gå till. Passar kanske den mer teoretiske pokerspelaren, men för att förstå alla delar inom poker är denna mycket viktig att ha läst. Läs denna när du skaffat dig lite pokererfarenhet!5. Small Stakes Holdem Miller, Sklansky, Malmuth
Svenska: Holdem med små insatser

Den bästa och viktigaste boken om du ska kunna vinna i fixed limit! De flesta andra tidigare böcker har mest riktat sig på fixed limit på högre nivåer, men här har grabbarna gjort en kraftanstränging för att förstå hur man ska spela vinnande poker på låga nivåer. Dom som försöker vinna på fixed limit ska verkligen läsa den här boken!


Om författaren

Författare:
Tommy Tisén

Om artikeln

Publicerad: 24 jan 2007 23:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: