sourze.se

Människan - ett skitigt litet svin

I torsdags fick det stora lastfartyget MSC Napoli slagsida i stormen utanför kusten Devon i södra England.

Nu återstår att försöka ta hand om lasten som består av nästan 2400 containrar, 150 av dessa sägs innehålla mycket miljöfarligt gods, bland annat batterisyra.

Vaknade tidigt i morse och låg och tänkte på vilken mardrömssituation detta är. Idag ska man försöka bärga fartyget som redan läckt ut 200 ton av de 3500 ton olja som fartyget håller. Dessutom har fartyget tappat nästan 200 containrar överbord varav vissa kan innehålla farliga ämnen.

Jag vet att jag inte borde överreagera nu. Detta händer ju hela tiden. Fartyg går på grund och läcker ut olja och farliga ämnen. Jag vet inte varför just denna händelse har fått mig så bekymrad. Det känns lite som om detta var droppen som fick bägaren att rinna över. Jag mår smått illa när jag tänker på hur jorden sakta men säkert förstörs.

På radions Ring P1 häromdagen var det en kvinna som ondgjorde sig över att man vill satsa 200 miljoner kronor på att är rädda den vitryggiga hackspetten. Det finns bara fyra kända fågelpar kvar i Sverige. Till stor del beroende på att lövskog försvunnit till förmån för gran. Damen som ringde in var mycket upprörd och menade att sånt där har vi inte råd med. Vi måste tänka på människorna först.

Jag vet inte... Jag kanske har blivit en människohatare. Men jag kan tycka att det är lika viktigt att hackspetten finns som att människor finns här på jorden. Och nu oroar jag mig över de strandfåglar som finns på Devons kuster. Hur viktig är en havssula på en skala?

Länk: annadrangel.bloggagratis.se


Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 22 jan 2007 07:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: