sourze.se

Snälla, återbetala pensionerna innan vi dör!

Alliansregeringen visar förhoppningsvis inte samma förakt för utlovade löften till pensionärerna som Personregeringen gjorde.

Den manipulering av pensionernas beräkning som gjordes under 90-talet kompenserades aldrig. Det gäller pensionen för de pensionärer som fullföljt ATP reglerna och snällt och lydigt via arbetsgivarna betalt sina avgifter under de trettio år som stipulerades för full pension. Det rör sig om stora belopp som undanhölls och användes för andra ändamål än till pensonärernas intjänade pensioner, dvs den lagfästa rätt som riksdagen beslutat när ATP startade.

Vår nya regering borde utreda hur mycket pengar det rör sig om och påbörja en återbetalning av de reduceringar som gjordes under 90-talet just för denna grupp som fullföljt ATP avtalet. Men tiden går fort och antalet berättigade pensionärer minskar i snabb takt. Alliansregeringen har bollen.


Om författaren

Författare:
Stig Gustin

Om artikeln

Publicerad: 21 jan 2007 18:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: