sourze.se

Livet är så mycket enklare med smilys :D

Undrar om man kan bli smily-beroende?

Jag tror det var i slutet av högstadiet som jag upptäckte smilysarnas värld, och jag lärde mig snabbt att använda dem. Jag insåg också fort att det gick mycket enklare att utrycka känslor i text med hjälp av dessa, och nu kan jag känna "Hur klarade man sig innan?" Hur gjorde man då för att visa att man till exempel skojade? Hur visade man att man var ironisk? Man skrev ju inte att "Nu var jag ironisk" utan det blev nästan ett krav att läsaren skulle förstå det. Och om personen inte gjorde det..? Ja, då kunde det bli krångligt.

Nu för tiden använder jag nästan alltid i alla fall någon smily i brev och mail. Min mest använda är nog : När man till exempel frågar hur det är så lägger man till "Bara bra, hoppas jag :" efteråt. Det är ju så enkelt! En annan jag "missbrukar" är nog :s eller i vissa fall :/ då jag är tveksam, osäker eller kanske tycker att något är dumt… Den smily jag är mest glad att den är uppfunnen är nog ändå :p eller ;p som visar att man skojar. Hur uttrycker man annars sådant klart och tydligt i ett brev/mail? Om man inte kan visa att man skojar kan ju den andra ta illa upp.

Nå, tro mig. Jag vet hur det är att tvingas välja bort smilysarna också. Jag tror inte att till exempel min 80-åriga mormor är så hemma på dessa "typer". Och genast märker jag hur mycket svårare det blir att uttrycka sig. Hjälp! Jag är ju smilyberoende! Finns det någon behandling!? :s


Om författaren

Författare:
Maria Sågå

Om artikeln

Publicerad: 21 jan 2007 19:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: