sourze.se

Arbetsförmedlingen förmedlar sämre självförtroende

Arbetsförmedlingen sägs vara till för de arbetslösa, för att hjälpa dem att hitta lämpligt arbete. Är det verkligen så?

Det finns inte många människor som har något positivt att säga om Arbetsförmedlingen, i alla fall har jag inte träffat någon som ger dem lovord, snarare tvärtom.
En anställd på Arbetsförmedlingen har sagt att de endast arbetar för att företagen ska få anställda, inte för att de arbetslösa ska få jobb. Ett sådant rykte sprider sig snabbt och de arbetslösa får känna ännu en motgång.

På samma Arbetsförmedling har jag suttit och fått det antytt att jag suttit hemma och druckit sprit i tre år, eftersom jag inte hade gjort någonting då, jag hade ingen sysselsättning att "redovisa". Är det så svårt att förstå att man kan vara arbetslös? Man kan ju tycka att handläggarna på arbetsförmedlingen borde förstå hur många arbetslösa som finns i Sverige idag.

När jag hör vilka saker handläggarna säger till mina arbetslösa vänner blir jag upprörd. Här sitter människor som ska hjälpa de arbetslösa men vad gör de? Jo, de skickar hem en med sämre självförtroende än man hade när man kom dit, med en mörkare syn på framtiden.


Om författaren

Författare:
I L

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2007 17:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: