sourze.se

Vargar och björnfrossa

Vilka är farligast -glesbygdsvargarna eller stadsvargarna?

Läste på nätet att folk har negativa erfarenheter av vargar. Två exempel gavs. I Skattungsbyn, Dalarna, har en hund träffat en varg och i Edsbyn, Hälsingland, har två flickor till häst skrämts av en varg. Skribenten påstod att vargen jagat både hund och häst, vilket inte stämmer med tidningsuppgifterna. Hunden blev inte ens rädd.

Det uppgavs också att folk däremot inte är rädda för björnar. Skribenten var också kritisk till att stadsbor vill att vargarna ska få vara kvar.

Visst förstår jag att folk kan bli rädda för vargar. Jag kan bli lätt orolig om en frisläppt, gläfsandeschäfer kommer emot mig. Hur som helst så fick detta mig att tänka på två saker: den klassiska björnfrossan och de jagande stadsvargarna.

Jag trodde/tror att det fortfarande är en etablerad sanning att björnen är mycket farligare för människan än vargen.

I städerna jagas vi av andra vargar när vi ska ta oss över gatan eller cykla. Storstadsvargar är speciellt vanliga. En farlig art som kräver massor av människoliv varje år. Men de får vara kvar. Dock kommer de att beläggas med trängselavgift i Stockholm där de är som värst.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 13 jan 2007 09:21

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: