sourze.se

Det vackra spöket

Så får man syn på henne, och tänker i sitt välutvecklade självförsvar, att "hur kunde han?, med HENNE!" Det är klart han kunde. Med handen på hjärtat är det uppenbart. Alldeles för uppenbart.

Tänk på din pojkvän. På när han ringer dig full med saknad, eller när han håller dig hårt. Tänk på när ni har sex. Man tror att man är så sjukt unik då.

Tidernas villfarelse.

Det har inte alltid varit så, du har inte alltid varit där.
Och när du inte var det, var Hon det. Exet med stort E och Hon med stort H. Där är Hon i din hjärna, dränkt i ord som "uppenbarligen", "förmodligen", "troligen" och "helt säkert". Rent objektivt är Hon vacker. Helt subjektivt hatar du varenda ansiktsdrag Hon har. Uppenbarligen är Hon underbar, för han är ju det. Och han åtrådde henne som bara han kan. Som han åtrår dig om natten. Förmodligen. Troligen.

Aj aj.

Uppenbarligen väger Hon minst fem kilo mindre än du. Troligen älskade han hennes ögon. De har inte samma färg som dina.

Aj aj.

Förmodligen är Hon bra på allt du inte kan stava till.
Förmodligen älskade de samma musik och läste samma böcker, med samma entusiasm. Förmodligen skrattade de åt samma saker, och retade varann fantastiskt kärleksfullt.
Förmodligen känner Hon till hundra saker han tänder på, som du aldrig kommer upptäcka. Förmodligen gillar hans familj henne mer än de gillar dig. Förmodligen kallade han henne gulliga saker. Hon har inte glömt dem. Troligen.

Aj aj.

Det näst värsta är att han förmodligen ljuger om henne också. Lets face it. Killar gör väldigt, väldigt sällan slut. De stannar. Stannar. Och stannar. Enligt bekvämlighetens lagar. Förmodligen har du fått en annan version. Troligen. Det värsta är att Hon kanske kommer tillbaka. Vi har sett det förr. Förlorade flickvänner kommer tillbaka hela tiden. Med både guldmedalj och tindrande ögon.

Aj som fan!

Vad kan du mer göra, än att vara beredd? Så slipper du vara intet ont anande och Hon får inte nöjet att vara överraskningsmoment.

Så piper mobilen.

Idag är jag tydligen hans ögonsten. Det har Hon också varit. Helt säkert.

Trösten är väl någonting som heter skadeglädje. Någonstans i en förälskad kvinnas hjärna är du själv ett spöke.
Fem kilo lättare än hon. I hans hjärna är du allt hans flickvän befarar. Han glömmer aldrig ert otroliga sexliv.
Och du har perfekt ögonfärg och guldmedalj.


Om författaren

Författare:
Kristina Horttana

Om artikeln

Publicerad: 13 jan 2007 23:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: