sourze.se

Bildt har överlevt sig själv

Carl Bildt är inte den han har varit - han har överlevt sig själv som politiker.

Carl Bildt har enligt TV4 inte rätt till att behålla sina optioner i ryska energibolaget Vostok Nafta. Detta enligt information från företaget. Detta styrker kritiken om att Bildt kan anses jävig när det gäller den ryska gasledningen i Österjsön och andra svenska relationer med ryska företag.
Oavsett detta bör Bildt avgå ur regeringen. Denne en gång humoristiske och ungdomlige cyklist har med åren tyvärr utvecklats till en utrikesminister med en arrogant och nonchalant framtoning. Efter det att han blivit utrikesminister agerade han som en statsminister - vilket han en gång varit. Men det var då det.

Sammantaget tyder mycket i hans okänsliga agerande på att han överlevt sig själv som politiker. Så kan det bli när man får mycket pengar och distanserar sig från det som gäller för vanligt folk. Jag hävdar inte att Bildt är korrumperad - han är förmodligen inte riktigt medveten om känsligheten i den egna positionen och det egna agerandet.
Däremot hävdar jag generellt att mycket pengar och dito makt kan korrumpera.


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 08 jan 2007 09:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: