sourze.se

Tragisk hysteri kring Linda Rosing

Fadde har gått ut med ett öppet brev och återigen är kvällspressen fylld med artiklar om Linda och Fadde. Tragiskt.

Ända sedan Linda Rosing knullade i Big Brother så har hon med jämna mellanrum fyllt löpsedlarna i kvällspressen, hon skulle starta parti, göra utvik, inte göra utvik, bli musikstjärna och bli pokerproffs. Hon har talat om sitt privatliv och sina problem och blivit en följetong i kvällspressen. Vissa har svepts med i mediedrevet, men de har mest varit parenteser, som t.ex. pokerproffset Mikael Westerlund som hon dejtade ett par veckor.

Fadde har till viss del också haft mediauppmärksamhet, t.ex. kring Spy Bar-härvan. Men det är inte Fadde denna artikel ska handla om, det är Linda Rosing och tragiken kring det hela. Det tragiska är inte hennes beteende eller att hon har dykt upp i kvällspressen titt som tätt. Hon har lika rätt att göra vad hon vill med sitt liv som jag har rätt att göra med mitt. Det har väl delvis varit hennes egen vilja och delvis att hon uppenbarligen säljer lösnummer.

Och det är däri tragiken ligger. Dels att många unga uppenbarligen har henne som en förebild, dels att sådan smörja faktiskt säljer. Kalla mig konservativ, men jag ser inte Linda som någon bra förebild. Jag tycker att det är rent ut sagt tragiskt att unga tjejer ser upp till en kvinna som är berömd för att hon nuppat i TV och sedan gjort ett åtlöje av sig själv och misslyckats med allt vad hon tagit sig för.

Hela hennes karriär är en lång radda misslyckanden. Förhållanden, jobb, karriärsplaner. Mer eller mindre allt har gått åt helvete för henne. Förutom en enda sak, att bita sig fast på mediernas löpsedlar.

Och det ser alltså folk upp till? Det säljer lösnummer? Folk vill alltså vara en 30-something som misslyckas med praktiskt taget allt som går att misslyckas med, bara för att hon är med på löpsedlarna? Linda och andra runt henne kanske kan lura i henne att det beror på hennes kvaliteter, men jag har oerhört svårt att tänka mig det. Det beror på de kvaliteterna som medierna framställer att hon har, och, lets face it - det är inte direkt som att hon framstår som en intelligent och mogen karriärskvinna, snarare som en desperat utvikningsbrud som bara vill synas.

Och det är alltså de kvaliteterna som folk uppskattar. Misantropen i mig skriker av förtjusning medan den naive samhällsförbättraren gråter krokodiltårar. För det är ett modernt samhällsfenomen och Linda är långt ifrån det enda exemplet. Hon är däremot det mest aktuella och den personen som, såvitt jag vet, hängt sig kvar längst i the limelight. Och eftersom det är ett modernt samhällsfenomen så kan jag inte låta bli att ställa frågan:

Varför måste det vara så jävla illa ställt med vårt samhälle?


Om författaren

Författare:
Andris Kangeris

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2007 14:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: