sourze.se

Ridå Siv Jensen!!

Hon flörtar med svensk politisk kroppsspråkliga motsvarighet till Michael Corleone i Gudfadern II

Jag är inte särskilt extrem. Jag är definitivt inte mer rasist än de flesta invandrare, och vill ha ett nytt parti à la den mördade holländaren Pim Fortuyns, vars vice-ordförande var en färgad affärsman från Cap Verdi.

Men för alla soi-disant "invandringskritiska" partier, som Sverigedemokraterna, och Dansk Folkeparti, finns alltid risken att salongsfähighet köps till priset av för stor utslätning. Och då har ju etablissemanget vunnit! Så hur finner man den Gyllene Medelvägen?

På Sd-hataren Tommy Funebos populära blogg finner jag en text om Siv Jensen, efterträdare till Carl Hagen för Norges näst största parti. Hon intervjuas i seriösa P1 i Sveriges Radio, och svarar enligt följande:

"I politisk debatt har Fremskrittspartiet oftare liknats vid invandringskritiska Dansk Folkeparti. Den kopplingen avvisar Siv Jensen mycket bestämt.
- Det är inte ett systerparti till Fremskrittspartiet. Vi har aldrig haft någon gemensam plattform eller mötespunkter. Det är helt enkelt inte ett parti vi har något gemensamt med, säger Siv Jensen.
Är det något parti åt det svenska hållet, som du tycker har intressanta politiska förslag?
- Den nya regeringsalliansen är mycket spännande. Jag tycker att det är ett imponerande hantverk som Fredrik Reinfeldt har gjort. Delar av moderaternas politik är förenlig med Fremskrittspartiets på samma sätt som vi samarbetar med de norska moderaterna, Höyre, säger Siv Jensen, ledare för norska Fremskrittspartiet.

Länk: sr.se

Må va att denna sofistikerade och bildsköna kvinna vill distansera sig från Danske Folkepartis kärva Pia Kjaersgaard, men vadom flörten med Sveriges kroppspråkliga motsvarighet till Michael Corleone, Don Fredrico Reinfeldt? Förutsägelse: lockelsen att få ingå i en norsk, borgerlig regering kommer att sudda ut allt det som en gång fick Fremskrittspartiet att vinna röster.


Länk: sverigedemokraterna.blogspot.com


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 02 jan 2007 21:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: