sourze.se

Ge inte upp mot facket, Sofia!

Sofia Appelgren driver en liten salladsbar i Briggen,Göteborg. Nu är Sveriges sämsta fackförbund på jakt efter henne.

Sofia Appelgren är c:a 25 år gammal och arbetar hårt i sin lilla salladsbar. Den är inhyst i en före detta brandstation som har byggts om till en saluhall i miniformat. En mycket trevlig miljö. Jag har varit där vid flertalet tillfällen.

En av hennes väninnor kommer in och arbetar extra vid försäljningstoppar. För detta betalar Sofia henne 95 kronor i timmen, semesterersättning och betalar naturligtvis in alla skatter som sociala avgifter m.m.

Nu kommer Hotell & Restauranganställdas förbund med hotelser och framtvingade sympatiåtgärder av Transportarbetarförbundet de ska sluta att tömma sopor för samtliga restauranger i Briggen. Sofia frågade sin enda extra anställda om hon ville vara med i facket. Hon svarade NEJ! Detta svar gavs inför kameror från TV4 Göteborg. Detta förbannade fack Jag har själv inga som helst goda erfarenheter av dem och jag har både drivit och varit anställd inom hotell & restaurang. skickar ut mängder av folk i oranga jackor som delar ut flygblad utanför Briggen där de uppmanar folk att inte äta på de restauanger som INTE har kollektivavtal. De använder sina medlemspengar till att trycka ner, hota och bespotta en enskild näringsidkare. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att motdemonstrera. Bara ställa mig och stirra ut dem! Inte säga ett enda ord. Bara visa mitt djupa förakt för dessa fackliga så kallade representanter. I mina ögon är de patetiska makthungriga besserwisser.

Jag ser fram emot den dagen då de själva tvingas arbeta på en riktig arbetsplats och får lön därefter. Men antagligen vill ingen hederlig arbetsgivare veta av dessa lata självgoda människor. De är som parasiter. De lever av andra människors hårda arbete. De tillskansrar sig arvoden som är rent löjliga. De åker på så kallade studieresor på sina medlemmars pengar. De äger fastigheter som de köpt för sina medlemmars pengar och delar ut lägenheter till sina kompisar och sig själva. Allt med samma självgoda flin på läpparna och mimar ordet rättvisa och solidaritet. Tvi vale säger jag.

En gång för väldigt länge sedan var facket en mänsklig och rättvis tanke och gjorde mycket gott men nu är de bara likvärdiga alla andra maktgalna profiterande direktörer, politiker eller oärliga arbetsgivare. Ingenting annat.

Så vad du än gör Sofia Appelgren, släpp inte in dom!
Jag kommer gärna och ställer mig och glor ut dom om du behöver min hjälp!

Gott Nytt År till alla Er i Briggen som stöttar Sofia.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 29 dec 2006 12:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: