sourze.se

Vad är det för tid vi lever i?

I SvTs Uppdrag granskning den 19 december berättade man om kvinnan vars gravt handikappade dotter inte fick en personlig assistent - och jag fällde en tår.

Jag fällde en tår när jag såg SvTs Uppdrag Granskning den 19 december där man berättade att Upplands Väsby kommun inte beviljar en ensamstående mamma personlig assistent till den gravt synskadade och genetiskt skadade dottern. Dottern är tre år biologiskt, men ett år sett till sin faktiska färdighet. Hon är ofta sjuk vilket tvingar mamman att vara hemma och sålunda borta från jobbet. Kommunen, smidig som en reumatisk handled, nekar förstås. Man häpnar och undrar i vilken tid vi lever. Sverige kan skicka upp en människa i rymden, svenskarna kan handla julklappar för drygt 40 miljarder, svenskarna kan äta sig fetare och fetare, svenskarna kan gnälla över tio eller tjugo öres högre bensinskatt, svenskarna kan låta uppföra fler rondeller i minsta lilla stad och svenskarna kan gnälla över hundskit i skogen...

... och jag blir bara så jävla trött. Ge kvinnan och hennes dotter en personlig assistent, och ge alla äldre som tjänat samhället i massor av år ett värdigt boende och låt dem bo där de vill bo.


Om författaren

Författare:
Klas Örnklint

Om artikeln

Publicerad: 25 dec 2006 09:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: