sourze.se

Suktar du efter en mördare?

Tusentals kvinnor i världen och i Sverige suktar efter mördare. Varför?

Vad är det som gör att kvinnor i alla åldrar suktar efter mördare? Nyss var Åmselemördaren Juha ute och kutade från sitt fängelse. I Västsverige i en mellanstor stad satt en kvinna och längtade efter honom. Hon längtar efter att krypa in i famnen på en person som på grund av att han var på dåligt humör just den dagen, han och den dåvarande flickvännen stal en cykel och slaktade en hel familj. Juha sköt ihjäl en pojke och hans pappa och sedan skar han upp frun/mamman på en kyrkogård. Mamman/frun var ute och letade efter sin son och man.

Men kvinnan i Västsverige är inte på långa vägar ensam. Överallt runt om i världen sitter kvinnor på liknande sätt och längtar efter att omslutas av händer som har strypt, misshandlat eller på andra sätt mördat andra människor. Varför gör de det? Vad är det de vill förändra om det är anledningen? Vad tror de att skall uppnå?

I en dokumentär från USA intervjuades kvinnor som med fuktiga ögon tittade in i kameran och berättade om hur mycket de älskade just den där mannen. Det var män som visat sidor som skulle få mitt skinn att krypa av kroppen i ren skräck även om jag skulle råka dem i fullt dagsljus.

Finns det någon förklaring eller är det ytterligare ett av människans bisarra beteende ovanpå alla de andra? Någon som har nåt svar? Samtidigt som bara tanken på dessa kvinnors beteende får det att vända sig i min mage skulle jag vilja veta varför de suktar efter en mördare.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 01 dec 2006 09:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: