sourze.se

Jag kräver reklamfri public service

400 personer ska avskedas på SVT/SR.

Istället för att som idag producera i stort sett alla programmen själva skall de i fortsättningen i större utsträckning använda sig av kommersiella programbolag och köpa i förväg beställda program. Därmed är det inte längre en public service utan en kommersiell service.

Om jag ska betala licens för SVT/SR vill jag inte veta av reklam i TV eller radion. Jag kan inte lita på att programmet som beställts kommer att hålla måttet. Det kan lika gärna smygas in budskap från programbolaget för en vara som i sin tur betalats i smyg av ett annat företag för att få med sitt budskap i SVT.

Fick jag bestämma skulle radiokanalerna P2 och P3 läggas ner. I P2 sänds i stort sett enbart klassisk musik och det är en mycket liten lyssnarskara och P3 vänder sig till en ung skara som idag kan välja på många kommersiella kanaler för sin musiksmak. I P1 och P4 finns de största lyssnarskarorna och i dessa kanaler skulle det kunnas samsas om utbudet. Samma gäller TV kanalerna. Ta bort en av nyhetsrapporteringarna och ge oss dem på en kanal istället. Ge oss bra reklamfria program istället för många kanaler med tvivelaktiga köpta program!


Återinsätt Lennart Persson med team,uppmuntra Janne Josefsson med team och många andra äldre och duktiga journalister. Jag saknar Lennarts debattprogram hejdlöst! Jag tittade bara en enda gång på de där två unga tjejerna som har något liknande. Det var kasst!
Vi som har tid och lust att titta på TV och lyssna på radion vi vill ha kvalitet på programmen. Gokväll kan jag rekommendera varmt! Även det norska programmet Först som sist.

Blir det som nu diskuteras inom SVT/SR verklighet vill inte jag betala licenspengar.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 27 nov 2006 22:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: