sourze.se

Republikanernas principlöshet

Principen att ingen skall ges företräde på grund av ras och kön har avskaffats i USA!

Ronald Reagan vann över den svarte kaliforniske affärsmannen och medborgarrättsaktivisten Ward Connerly till det republikanska partiet från det demokratiska genom sin principfasthet ifråga om rasdiskriminering.

På sin första presskonferens som president 1981 sa Reagan: "Jag är gammal nog att minnas den tid kvotering existerade i USA i syfte att diskriminera, och jag vill inte se det hända igen."

Det hade dock redan hänt under med en republikansk, konservativ president i Vita huset. Se Samuel Huntingtons "Who are we?". Alla positiva särbehandlingsprogram startades av den republikanska administrationen 1969-1974.

Men Reagan kan förstås inte lastas för Nixons synder. Själv förblev han en motståndare till det som i USA kallas "affirmative action", och som nu enligt en artikel i City-Journal president Bush gjort mer än någon annan president för att stärka: "As journalist Christopher Caldwell noted at the time, The Bush memos are the most important substantive defense of affirmative action ever issued by a sitting president."

"Affirmative action" är rasdiskriminering mot vita och asiater, som berövar deras barn valfrihet i fråga om utbildning på ett sätt som påverkar deras framtida karriär till förmån för diverse skyddade minoriteter, t ex afrikan-amerikaner och hispanics.

80 procent av alla republikaner är emot det, 62 procent av de oberoende och 41 procent av demokraterna.

Men med stöd av storföretag som Microsoft och Starbucks, och medborgarrättsorganisationer NAACP, plus Vita huset och Högsta domstolen, så kör de folkvalda i Washington D.C. över folkviljan.

Principen att ingen skall ges företräde på grund av ras och kön har avskaffats i USA. Huntington varnar för att detta - liksom gapet mellan politiker och väljare i invandringsfrågan - kan ge bränsle åt en vit nationalistisk, medborgarrättsrörelse.

"Affirmative action" har inte gjort något för att lösa problem som utomäktenskapliga födslar, faderlöshet, läs- och skrivsvårigheter, de problem som håller stora delar av den svarta befolkningen i fattigdom och kriminalitet.

Särbehandling av svarta sänder enligt Ward Connerly budskapet att de inte kan lyckas med egen kraft, och det är helt i strid med president Bushs eget tal om"de låga förväntningarnas fördomsfullhet" "the bigotry of low expectations".

Länk: city-journal.org


Om författaren

Författare:
Michael Ståhlberg

Om artikeln

Publicerad: 22 nov 2006 16:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: