sourze.se

Syndikalisterna kan dra något gammalt över sig!

"Varför ska vi som inte fuskar sitta med amarna i kors och tycka att det är okej att andra uppbär A-kassa men jobbar svart?"

Syndikalisterna har inlett en 24 timmars strejk i protest mot de förändrade A-kassareglerna. Ett av resultaten var att förbjuda kommunalanställda att komma in på sin arbetsplats. Bravo! Vilken idioti! De kommunalanställda betalas av oss skattebetalare och om vi ska vara demokratiska vilket vi ska var det som bekant det borgerliga blocket som var vinnare efter valet. De gick till val med försämrad eller förändrade A-kassa regler och nu genomför de sitt valmanifest. Man behöver inte gilla läget men det är fullständigt absurt att vägra hederliga medborgare tillträde till sina arbetsplatser.

Om du söker arbete och inte fuskar med din A-kassa vad har du då att frukta? Det finns och kommer alltid att finnas fuskare inom alla yrken, bidragansökningar och företagare men vari ligger felet att mota Olle i grind?

Varför ska vi som inte fuskar sitta med amarna i kors och tycka att det är okej att andra uppbär A-kassa men jobbar svart? Har bostadsbidrag som ensamstående med barn men bor ihop med sin älskade och hyr ut sin lägenhet svart i andra hand? Som arbetar och stämplar in sina barn som sjuka? Som inte vill ta jobb som diskare, städare förlåt hygientekniker bara för att de minsann är utbildade till skådespelare, konstnär eller mosaikläggare eller fan vet!
Jag säger bara en sak, inget jobb var för mig icke tänkbart!
Jag var aldrig arbetslös innan jag blev sjuk! Hade jag varit frisk hade jag tagit vilket jobb som helst! Jag har diskat, städat toaletter, gjort det mesta för små pengar men jag har aldrig ansett något arbete under min kunskap eller värdighet. Vad du än har för utbildning finns det ingen anledning att fnysa åt ett arbete om det så är att tömma ett bäcken med bajs. Någon ska göra det också!
Därför kan Syndikalisterna ta och dra något gammalt över sig! De är ute och slår luftslag och missar ändå grovt!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 16 nov 2006 10:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: