sourze.se

Cecilia Stego Chilò drog in 2 milj

Efter avslöjandet om kulturministerns licensskolkande anmäldes nästa dag 1000 nya abonnenter till Radiotjänsten i Kiruna - 2 miljoner på 1 dag! Inte illa pinkat.

Nu har kulturministern avgått hörde jag precis på radion. Men som sagt - hon såg i varje fall till att det regnade manna över mediebunkern på Gärdet - om så bara för en dag.

Man borde prata om en Stego Chilò-effekt. Det vill säga: när högre tjänstemän får strålkastarna mitt i trynet och avslöjas som fuskare, tvingas även vanligt folk att se över sitt fuskande. I slutändan innebär det mer pengar till statskassan. Skandaler som från början varit negativa, vänds istället till något positivt. Folk börjar på allvar diskutera olika ståndpunkter och attityder. Vad är okej och vad är inte okej? Vad behöver förändras. Intresset för politik ökar.

Alliansen har ju utgett sig för att vara politiker av folket - det nya arbetarpartiet. Dom har själva tidigare gått hårt åt den socialdemokratiska regeringen. Nu är det istället deras egen tur att nagelfaras. Det kanske är dags att äta "humble-pie". Det är inte lätt att leva som man lär, den saken är klar.

Regeringen Reinfeldts hårda ställningstagande för mer lag och ordning, mer samhällsmoral har tyvärr drabbat dom själva. Dom har fallit offer för sin egen hårda hållning. Det lär inte bli lättare. Förmodligen innebär det i slutändan en starkare opposition.

När det gäller regeringens nya hållning med en allt stramare budget, innebär det också att man låter en stor mängd människor som inte kommer att komma in på arbetsmarknaden trots allt prat om full sysselsättning hamnar allt längre ut i marginalen. Att vara med i EU innebär att tillåta sig en viss arbetslöshet. De tuffa beslut som regeringen nu går ut med innebär ett nytt Sverige. Förvånad? Nej, inte speciellt.
Om författaren

Författare:
Anna Drangel

Om artikeln

Publicerad: 16 okt 2006 13:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: