sourze.se
Artikelbild

Idol 2006 - Herregud, Erik, vad är det som händer!

Fantastiskt trovärdig, och man känner med Erik när han sjunger om att han inte vill ändra på sig. Även fast det i mina ögon är exakt vad han gjort, då coverbandsfjanten är spårlöst borta.

Fjärde veckan. Fredag den 13:e. Orkar jag dra någon parallell mellan insatserna idag och otursfaktorn? Hmm... Nej. Jag vet däremot inte om jag vågar mig ta till något genrep igen, med tanke på hur färgad jag var av det jag redan sett när signaturmelodin ljöd ikväll. Jag ska i alla fall försöka vara objektiv i mina bedömningar.

Veckans bästa - Herregud, Erik, vad är det som händer? På genrepet såg jag med blandade känslor på när han framförde "I dont wanna be" väldigt bra. Fan, liksom, har jag haft fel all along när det gäller coverbandsfjanten? Är han grym egentligen? Och så går han in idag och tokäger. Han gör den här låten så jävla bra, och jag är ledsen att jag svär, men jag blir så glad över att han knäcker. Anledningen till att han är grym är enkel - Han menar verkligen det han sjunger, och kan då bringa uttryck och känsla kalasbra. Fantastiskt trovärdig, och man känner med Erik när han sjunger om att han inte vill ändra på sig. Även fast det i mina ögon är exakt vad han gjort, då coverbandsfjanten är spårlöst borta. Jättebra, verkligen!

Veckans besvikelse - Jag måste tyvärr säga Linda. Hon var bättre på repet än idag på livesändningen, vilket möjligtvis beror på nervositet. Jag är inte säker. Tyvärr så fixar hon inte de höga tonerna, och hon verkar nästan lite frånvarande där i strålkastarljuset. Hänger förmodligen löst.

Veckans charmigaste - Felicia. Ä n t l i g e n går hon ut på scen, skitsnygg, jättesöt, hon strålar av glädje och ung fräschör och man blir översköljd med gosighet utav hennes blotta uppenbarelse. Precis som Agnes. Plus att hon gör låten riktigt bra, även fast jag precis som Kishi väntar på det där hallelujah-moment vi vet att hon har inom sig.

Veckans sämsta - Antingen Johan eller Jessica. Har svårt att bestämma mig. Bägge gör dåliga framträdanden, tråkiga, inte alls intresseväckande, bägge är svaga sångmässigt. Skillnaden mellan de två tror jag är att Jessica är dålig mer på grund av brist på verklig vilja/hjärta för det här programmet och en eventuell vinst, och Johan är dålig helt enkelt för att han är dålig. Jag kanske är lite väl hård mot honom, men jag är ledsen, jag är varken charmad eller golvad. Åk hem.

Veckans roligaste - Att se hur glad Cissi blev över juryns lovord. Eller tjo-hoet man får höra när man ringer och röstar på Markus. Eller att Snäckan var en av två som var bättre under livesändningen än under genrepet.

Veckans knäppaste - Brådins byxdress. Är det inte dags för Sofi Fahrman att rycka in och påminna Sanna om att trendfaktorn på utstyrseln inte på något sätt är avgörande för hur man faktiskt ser ut när man har skiten på sig? Ja, grått är jättehett, framförallt tillsammans med rött, och lila också, och jamenvisst, hon prickade in leoparden där någon gång under kvalveckan. Snälla människa, skaffa lite originalitet, blir irriterad så fort jag ser dig.

För allra första gången prickar jag in tretton rätt, bildligt talat. Jessica åker hem, inte för att hon är sämre än Johan, snarare tvärtom, men för att Johan har en större fanbase än henne. Tyvärr, får man lov att säga. Linda sjönk rejält i tittarnas ögon, men klarade sig med nöd och näppe. Nästa vecka är det rocknroll-tema, då man naturligtvis förväntar sig grymma framträdanden från Cissi, Snäckan, Linda m fl.

Nu åker jag till Skottland och jagar Lochness-odjur, men nästa fredag är naturligtvis spikad som vanligt. Ha det!

Foto: Daniel Ohlsson, TV4


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2006 00:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: