sourze.se

Frankrikes fotbollsstjärna Berthez slutar

Inte en match sedan VM-finalen i Berlin och utan klubb sedan han lämnat Marseille. Att Fabien Barthez skulle tillkännagöra sin karriärs slut låg i luften sedan en tid tillbaka. På torsdagen gjorde han det i direktsänding i TF1:s kvällsnyheter.

Han hade efter VM hoppats på en plats i Toulouse, laget där han 1990 började sin proffskarriär, men den nye tränaren Eli Baup såg det inte på det viset.

"Klubben jag ville till ansåg sig inte behöva mej, det bara är så, sånt är livet, man får anpassa sig" sa en mycket lugn och sansad Barthez till nyhetsankaret PPDA Patrick Poivre dArvor.

Han framhävde den glädje som fotbollen gett honom under alla år och när PPDA tog upp det faktum att han spottade en domare i ansiktet i Casablanca under en vänskapsmatch förra vintern sa han "att det var en händelse som händer på gatorna varje dag, när man föromlämpar någon som står en nära".
Precis som Zidane och Materazzi, sa PPDA och Barthez instämde.

Avstängningen som följde såg han som något positivt då "det gjorde att jag kunde förbereda mig ordentligt inför VM i Tyskland".

Ett VM som han mycket väl kunnat vara med om att vinna om inte Zidane sett rött under matchens sista minuter och blivit utvisad.
Barthez var inte med de franska spelarna när de togs emot av President Jacques Chirac i Elysée-palatset på måndagen efter den snöpliga förlusten. Han hade flugit direkt hem till Toulouse för att vara nära sin sjuka mamma. "Familjen är viktigast, det går före allt".

Om framtiden sa han "att jag börjar nu ett nytt liv, men jag ska fortsätta att ha kul på samma sätt som jag har haft sedan jag var 15 år, men utan fotbollen och utan franska landslaget".

Vid frågan om han skulle vara intresserad av att kommentera kommande rugby VM för TF1 verkade han mycket intresserad och berättade om sitt intresse för rugby sedan barndomen och om sin pappa som var rugby-spelare.

Världsmästare, Europamästare, Fransk mästare och dubbel Engelsk mästare är axplock ur Barthez sagolika målvaktskarriär. 35 år gammal kan han dra sig tillbaka med gott samvete.

Intervju med Fabien Berhtez:

Länk: eurosport.fr


Om författaren

Författare:
Mats Andersson

Om artikeln

Publicerad: 06 okt 2006 09:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: