sourze.se

Sax i axeln! En dag på jobbet för lärare i Sverige

Vad sägs om att få en stol i huvudet på din arbetsplats? Eller varför inte en hård spark på benen.

Någon hugger en sax i din axel. Hur tror det känns att få en stol i huvudet under arbetstid. Eller en spark så att du ser stjärnor. Vi kryddar din arbetsplats med hot om stryk och allsköns ord som: fitthora, kukjävel, jag ska knulla din morsa och din syster m.m.

Var finns den arbetsplatsen? Den måste stängas eller åtminstone genomgå stora förändringar, skulle man tycka!
Det tyckte jag också när orden strömmade ur P1:s Skolakuten som de har på tisdagar klockan 21.05.

De pratade om skolan i Sverige! Herrejävlar tänkte jag. Sicken tur att jag inte har varken barn eller är ung och går i skolan. Eller att jag har valt yrket lärare!

Antalet anmälda fall ökar som en snöboll rullande nerför en backe. P1:s reporter ville att någon lärare ur högen av anmälda fall skulle medverka i programmet. Samtliga avböjde! Den ende som medverkade var ett fackligt ombud och han bekräftade bara storyn. Förra veckan kom det in tre anmälningar bara i Stockholm!

Ursäkta, men är det inte ett av fackets huvuduppgifter att skydda sina medlemmar från att bli trakasserade, slagna, hotade och bespottade på arbetsplatsen. Eller gäller det bara privata företag? Inte kommunala skolor eller friskolor?

Ta ut lärarna i strejk! Skit i att det skapar kaos. Det kanske är det som behövs för att få föräldrarnas uppmärksamhet. Det kan inte vara rätt att när du som lärare stänger lektionsdörren och står framför 25-30 elever då börjar ditt hjärta att hamra i en takt som får din strupe att torka ihop av skräck!

Skulle vi acceptera en sådan arbetsplats någon annanstans?
Mitt svar är ett rungande NEJ!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 05 okt 2006 13:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: