sourze.se

Så här ska EU fungera

Hur ska EU bli bättre i framtiden?

Angående EU; folk har väldigt många olika sorters åsikter om EU. Jag tycker att EU skulle fungera bättre om vi hade en starkare majoritet politiskt i EU-parlamentet. Det måste till nån sorts regering och några personer som väljs av EU som får symbolisera EU utåt i världen, en sorts symbol - ett offentligt ansikte, cirka 2-3 personer som har karisma, utstrålning inte som Solana Barroso och en del andra okarismatiska. De ska kunna tala engelska helt flytande och ha en linje, en kurs att följa men valda av EU.

Sedan tycker jag att vi inte ska konkurrera på samma sätt som tex Kina och USA tex. Det är bra med effektiviseringar, vinster osv, men inte till ett för högt pris. Välfärd är ju så mycket annat. Allt behöver inte konkurrensutsättas i livet, det blir i alla fall lönsammsammare på lång sikt, tror jag. Vi ska också ha gemensamma TV- och radiokanaler. Alla säger att vi måste närmare oss varandra, men media är ju ett jättebra sätt att göra detta på. EU:s TV, helst på engelska och de andra stora språken, eventuellt dubbat till alla länders språk.

EU ska stå för demokratiska värderingar och tolerans, fair trade osv, och ta bort mycket av subventionerna osv till jordbruket. Europa ska stå för fina demokratiska värderingar, vara en förebild för andra länder. Vi måste också bli mer attraktiva för forskare, inte bara USA hela tiden. Vi måste bli bättre på pr, vara stolta över våra traditioner, ideal, osv, och visa upp detta för världen inte så bara USA tar äran av olika saker hela tiden. EU har ju en jätteviktig roll i världen. Vi ska visa upp det och vara stolta, dra till oss folk från hela världen. Det är viktigt att vi har en insattsstyrka för EU. Vi måste också samarbeta i EU om nya vapenslag, system osv. Ett starkt EU för samma värderingar, i stort sett demokratiska etc, ett starkare EU men mer långsiktigt och dessa sk, slow cities är fantastiska exportvaror. Det är bara att vi använder fel värdemätare när vi mäter tillväxt - det finns andra värden i livet men vi ska ha de bästa universiteten i världen, dra till oss experter, bli attraktiva i världen. Folk ska resa hit och satsa mer pengar på forskning och Europas high tech utveckling, trygghet osv.

Det är den bästa vägen för EU tror jag.


Om författaren

Författare:
John Bevegård

Om artikeln

Publicerad: 05 okt 2006 10:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: