sourze.se
Artikelbild

Fed Up!

Trist dansdrama utan bounce introducerar nya tonårsskådisar

Titel: Step Up
Land/genre: USA, “dansdrama"
Regi: Anne Fletcher
Manus: Duane Adler Save the last dance och Melissa Rosenberg Hercules, O.C, Dr. Quinn
Skådespelare: Channing Tatum, Jenna Dewan, Rachel Griffiths, Mario, Heavy D. m.fl.
Betyg: G-
Sverepremiär: 6 okt.

Plot: Unga arga whiggern Tyler tycker om att dansa och slåss. Hans bästa kompis och lillebror gör detsamma och de har alla tre en plats i ghettot. Livet flyter på trots att det saknar mål och mening. Efter att ha vandaliserat en skola döms Tyler så småning om till att göra samhällstjänst som vaktmästare på den skola han våldgästat. Skolan råkar ha dans och musik som centrala delar i utbildningarna och gissa vem som får delta?

När balettdansösen Nora behöver en manlig partner till sin show, får hon upp ögonen för den rebelliske Tyler som både smakar dans och klassresa nedåt för att reta ensamstående mamman i fina förorten. En melodram? Javisst. Någon dör och någon får förvekliga en dröm. Andra gör avkall på hårda krav och fördomar vilket leder till kärlek och samförstånd.

Anne Fletcher, som regidebuterar, är en av filmbranschens mest anlitade koreografer, och bör nog fortsätta med det till dess att hon finner ett bättre manus och en aningen fetare produktionsbudget. Musiken är säkert tilltalande för dem som gillar allt inom hiphop och r ´n b men inget för de mer kräsna.

Ej heller är storyn originell utan förutsägbar och klychig.

I’m fed up.


Om författaren

Författare:
Per Hånell

Om artikeln

Publicerad: 04 okt 2006 13:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: