sourze.se
Artikelbild

Sänker fackpamparna Sverige?

Nu jävlar ska det ställas krav i lönerörelsen! Speciellt för de lågavlönade.

Kommer ni ihåg kommunals sista strejk? Parollen: Nu ger vi inte upp! Vem vann den fajten? Inte var det vårdbiträdena eller andra låglönegrupper. Vinnarna var kommunerna de flesta socialsemokratiskt styrda för de slapp punga ut med löner, skatter och sociala avgifter för samtliga kommunalanställda under strejken. Det gav klirr i kassan för många av de kommuner som låg under strecket i budgeten.

Men då var det ett socialdemokratiskt styrt Sverige och alla som är något så när insatta i de politiskt styrda fackförbunden läs rosor vet att är det något som aldrig skulle kunna hända är att fackförbunden skulle klippa av de ädla rosorna med häcksax.

Nej, nej då används nagelsaxar! Nu med en allians av borgerliga ministrar klipps rosorna med gräsklippare för att slutligen köras över med truck! Nu ska det minsann bli löneförhöjningar! Inte ens när Skandias vidriga direktörer var som värst i sin girighet lyckades fackförbunden att ge de lågavlönade anständiga levnadsvillkor. Vad höll dem tillbaka? Eller snarare vem? Kan det ha varit allas vår godsherre Göran Persson tillsammans med alltid nådig fröken Ulvskog?

Alla våra medlemmar vill ha fast tjänst, kacklar fackpamparna. Det är våra medlemmar som vill ha högre löner, gnäller en annan fackpamp.

Javisst, tacka för det! Få är de som inte vill ha en fast tjänst. Men den ska betalas med hard cash! Om alla som fått vikariat i sex månader med automatik ska ha en fast tjänst kommer arbetsgivarna snabbt som attan att bara ha vikarier i fem månader. Är fackpamparna dumma eller eller bara dumma? Äh, svara inte på den frågan!

Nåväl, nu ska i alla fall lönerna höjas och det rejält! Tja det kommer inte att hjälpa ett smack. Tänk nu riktigt noga efter. Du har tusen kronor kvar i plånboken och för det kan du köpa två par skor och en kappa.
Efter löneförhöjningen har du femtonhundra kronor kvar men på grund av inflationshöjning, räntehöjningar och ökade priser kan du bara köpa ett par skor! Ingen kappa och inte ett par skor extra!

Du kommer att ha mer pengar med ett mindre värde!

Får jag ge dig ett råd som håller på facket? Jämför din lön med den som din facklige representant har! Begär mellanskillnaden i löneförhöjning! Hahaha...


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 28 sep 2006 16:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: