sourze.se

Berätta nu Lars Danielsson!

"Om det är så att du hemlighåller information om Sveriges statsministers agerande i samband med Tsunamin i dec 2004, då måste du träda fram IDAG och berätta det. För svenska folket har i demokratins namn rätt att veta det innan de går och röstar."

Hej Lars Danielsson,

Jag har, som mediaman och människa, funderat på förhållandet mellan oklarheten kring ditt agerande i samband med tsunamin 2004 och demokratin.

Jag antar att du just nu tänker mycket på vad som har varit rätt och fel i din värld under det senaste året. Helt objektivt kännar jag så här vid närmare eftertanke: Om det är så att du hemlighåller information om Sveriges statsministers agerande i samband med Tsunamin i dec 2004, då måste du träda fram IDAG och berätta det. För svenska folket har i demokratins namn rätt att veta det innan de går och röstar. Det här gäller i synnerhet om det är så att det är statsministern som har utövat påtryckning på dig att hålla inne med information. Om det skulle vara så och du berättar om det, kommer en tung skugga falla över Göran Persson och s kommer troligen att förlora mycket på det i valet i morgon. Men vilket känns bäst för dig att leva med; att s fortsätter att regera trots att väljarna inte fick veta sanningen, som du höll inne med, innan de röstade eller att s förlorar regeringsmakten efter ett val där alla kort låg på bordet?

Du måste även tänka på ditt eget liv. Ska du leva resten av ditt liv med den här hemligheten? Är det en lockande tanke? Eller är tanken att få berätta hur det verkligen var mer lockande? Om du inte berättar idag utan till exempel väntar till om ett år har du begått en stor otjänst mot hela svenska folket eftersom du höll på information som folket hade rätt till innan det röstade i årets riksdagsval. Det är nog ganska sällan man kan säga att EN person verkligen sitter på en avgörande information för utgången av ett riksdagsval - i alla fall i Sverige - och därför är det sällsynt att någon har det ansvar som du har just idag, ansvaret att berätta - oavsett vad din chef har bett dig göra.

Om, återigen, det skulle vara så att statsministern bett dig hålla inne med information och du idag berättar, kommer skuggan över dig själv att falla mycket mindre tung än om du väntar. Berättar du idag kommer du att framstå som stark - annars svag. Vilket vill du?


Om författaren

Författare:
Carl Olof Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2006 17:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: