sourze.se

Vad finns innanför håret?

Blonda, mörka, rödhåriga, svarta är egentligen ointressant.

Vad syns i TV:rutan? Vita, blonda och svenskar eller är de engelsmän? Eller kanske spanjorer? Har de långa konstiga namn med många vokaler? Var bor de någonstans?

Ingenting av det ovanstående är intressant för mig. Jag vill höra att de kan förmedla nyheter eller underhållning på ett begripligt språk. Eftersom jag har lättare för svenska än engelska eller tyska vill jag att de som sitter i SVT eller TV4 eller någon annan svensk kanal artikulerar så jag begriper. En del skåningar som intervjuas borde textas! Jag vill inte heller att de klär ut sig i konstiga kläder. Neutrala kläder ska det vara. Jag vill kunna koncentrera mig på vad som sägs.

Nu talar jag enbart om program som ska innehålla seriösa ämnen. Valdebatter, arbetslöshetsfrågor, dokumentärer, insamlingsgalor m.m.

I radion kan du se ut hur som helst men uttalet är desto viktigare. För nyheter och intervjuer vill jag inte gissa mig till vad de säger. Men vad reportrarna bor eller hur de ser i är ointressant. Men de ska tala svenska. Om de bryter på svenska? Gör ingenting men jag måste förstå vad de säger.

Men jag har förstått att en del kanaler på SR har anställt reportrar som talar så illa att det inte går att förstå vad de säger. Det är uselt! Ingen vill betala licens för att gissa sig till vad nyheterna handlar om!

Oavsett vad alla i Sverige anser om det mångkulturella samhället är det här för att stanna. Nu gäller det bara att göra det bästa av det. Till det kan alla ge ett bidrag och då pratar jag inte pengar.

Skriv om allt det positiva som hänt och dra inte bara upp det negativa. Det gör media!

Mitt positiva bidrag för idag:
En kock med hans familj kom från Makedonien när Jugoslavien brakade samma. Vi har känt familjen i många många år. Han kämpar och sliter på sitt jobb varje dag. Han lagar fantastiskt god mat. Både svensk och utländsk. Han har aldrig ens fått en fortkörningsbot. Han pratar fullt begriplig svenska!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 03 sep 2006 14:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: